Yenişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yenişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Yenişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı.

09.03.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı.

Yenişehir Kent Konseyi binasında, Kent Konseyi Genel Sekreteri Hülya İnce ve yürütme kurulu üyelerinin çoğunluğunun katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. Açılış konuşmasının ardından, Mersin Kent Konseyi'nce oluşturulan Kent ve Çevre, Ulaşım-Trafik, Kırsal Alt Yapı, Gençlik ve Spor, Liman, Serbest Bölge-OSB-Lojistik konulu çalışma gruplarına, Yenişehir Kent Konseyi'ni temsilen gönüllü olarak katılmak isteyen yürütme kurulu üyeleri belirlendi. Ardından gündem gereği meclislerden gelen çalışma önerilerine geçildi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Doğaroğlu, önümüzdeki bir ay içerisinde Kent Konseyi binasında, eğitimci, Mersin Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Ayşe Jini Güneş tarafından diyaliz hastaları için eğitim, eğitimci,Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan tarafından Menteş Ortaokulu 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik 'Ergenlik Eğitimi' eğitimci, Prof. Dr. Aynur Özge tarafından 'Alzheimer' konulu seminer, Hacı Zarife- Çelebi Aygar Anadolu Lisesi'nde 9. sınıf öğrencilerine yönelik 'Madde Bağımlılığından Korunma Yolları' konulu konferans, Yenişehir Belediyesi Zabıta personeline 'İlkyardım' konulu eğitimlerin verileceğini belirterek, Kadın Emek Pazarı kurulması konusunda da çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Gençlik Meclisi Başkanı Nazlı Gökçe Kara ise Yenişehir Belediyesi sınırları içerisindeki mahallelerde, Çağ ve Toros Üniversitesi işbirliği ile mahalle muhtarlarının da katkılarıyla kadına karşı şiddetin önlenmesi amacıyla 'Aile İçi İletişim' konulu seminer projelerinin bulunduğunu, Çavak Günferi Karagenç ilkokulunda bir kütüphane oluşturmayı düşündüklerini, 23 Nisan'da Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar için bir etkinlik planladıklarını belirtti.

Toros Üniversitesi Temsilcisi Erol Türedi, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç tarafından yaptırılarak hizmete açılan Yenişehir Gençlik Merkezi'nin adının, geçtiğimiz günlerde katledilen Özgecan'ın anısını yaşatmak için 'Özgecan Gençlik Merkezi' olarak değiştirilmesinin çok anlamlı ve duyarlı bir davranış olduğunu belirterek, Belediye Başkanı İbrahim Genç'e duyarlılığından dolayı teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement