Yenişehir Sinan Paşa Külliyesi'nin Bir Kısmı "Kent Müzesi" Oluyor - Son Dakika
Güncel

Yenişehir Sinan Paşa Külliyesi'nin Bir Kısmı "Kent Müzesi" Oluyor

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde restorasyonu tamamlanan Sinan Paşa Külliyesinin bir bölümünün "Kent Müzesi" olması kararlaştırıldı.

18.01.2018 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde restorasyonu tamamlanan Sinan Paşa Külliyesinin bir bölümünün "Kent Müzesi" olması kararlaştırıldı.

Toplam bin 300 metrekarelik alana sahip külliyenin 500 metrekarelik kısmı, "Kent Müzesi" için ayrıldı.

Bu alanda Yenişehir'in eski ve yakın tarihine ait eserler sergilenecek.

Yenişehir Belediyesince düzenlenen tanıtım toplantısına, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü eski öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Bursa Kent Müzesi Sorumlusu Dilek Yıldız Karakaş, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamil, Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dündar, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahri Yıldız ve Yenişehirli muhtarlar katıldı.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, burada yaptığı konuşmada, Sinan Paşa Külliyesi ve Kent Müzesi'nin hayata geçmesinin milat niteliğinde olduğunu belirterek, "Bugün 'Bismillah' diyerek yola çıktık. Üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Oğuzoğlu da bu müzenin kurulmasındaki temel amacın çocukların tarihi öğrenmesi olduğunu söyledi.

Müzelerin en büyük faydasının, çocukların incelerken tarihi öğrenmeleri olduğunu vurgulayan Oğuzoğlu, "Bir araştırmada, dünyada en çok eğitimin müzelerde yapıldığı belirlenmiş. Bu sebeple Yenişehir'de yapılacak olan kent müzesine çok önem veriyoruz. Müzede ayrıca, Çanakkale, İstiklal ve tüm vatan şehitleri de yerlerini alacak. Bu anlamda müzeye herkesin katkısını bekliyoruz. Bu aşamada muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla birebir görüşmeler yapacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yenişehir Sinan Paşa Külliyesi'nin Bir Kısmı 'Kent Müzesi' Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement