Yenişehir Triatlonu'nun ilk şampiyonları Polatçı ve Yazıcı - Son Dakika
Spor

Yenişehir Triatlonu'nun ilk şampiyonları Polatçı ve Yazıcı

Yenişehir Triatlonu\'nun ilk şampiyonları Polatçı ve Yazıcı

MERSİN'de Yenişehir Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından bu yıl ilki düzenlenen Yenişehir Triatlonu'nun erkekler kategorisindeki ilk şampiyonu 20 yaşındaki Muhammet Bertuğ Polatçı, kadınlar kategorisindeki ilk şampiyonu 28 yaşındaki Aslı Simay Yazıcı oldu.

20.10.2019 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'de Yenişehir Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından bu yıl ilki düzenlenen Yenişehir Triatlonu'nun erkekler kategorisindeki ilk şampiyonu 20 yaşındaki Muhammet Bertuğ Polatçı, kadınlar kategorisindeki ilk şampiyonu 28 yaşındaki Aslı Simay Yazıcı oldu.

Yarışlarda standart ve sprint kategorilerinde 80 sporcu yarıştı. Bu yıl ilki düzenlenen Yenişehir Triatlonu, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak bir havada yapıldı. Yarışların standart kategorisinde de, sprint kategorisinde de genç sporcular ipi göğüsledi. Triatlon, Standart Mesafe Erkekler, Standart Mesafe Kadınlar, Sprint Mesafe Erkekler, Sprint Mesafe Kadınlar kategorilerinde yarışlara sahne oldu. Triatletler sprint kategorisinde bir tur 750 metre, standart kategoride 2 tur 750 metre kulaç attı. Yüzme parkurunu tamamlayan triatler denizden çıkar çıkmaz değişim istasyonlarına girdi ve bisikletlere bindi. Bisiklet bölümünde triatletler sprint kategoride 2 tur 10 kilometre, standart kategoride 4 tur 10 kilometre pedal çevirdi. Koşu bölümünde triatletler sprint kategoride 2 tur 2500 metre, standart kategoride 4 tur 2500 metre koştu.Yenişehir Triatlonu'nun ilk şampiyonları erkekler kategorisinde 1 saat 59 dakikalık derecesi ile 20 yaşındaki Muhammet Bertuğ Polatçı, kadınlar kategorisinde 28 yaşındaki Aslı Simay Yazıcı oldu. Erkekler kategorisinde 35 yaşındaki Zülfü Karabulut 2'nci, 18 yaşındaki Enes Kızılcık 3'ncü, 33 yaşındaki Yılmaz Halis Dörtlemez dördüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ikinciliği 42 yaşındaki Işıl Tekcan elde ederken bu kategorideki diğer sporcular parkuru tamamlamadı.Triatlonun sprint kategorisinde erkeklerde 22 yaşındaki Emirhan Altıntaş birinci olurken, 17 yaşındaki Mehmet Fatih Davran ikinci,  16 yaşındaki Hakan Tunç üçüncü oldu. Sprint kadınlar kategorisinin birincisi ise 17 yaşındaki Melike  Yılmaz oldu.Triatlonunun erkekler standart kategori birincisi Muhammet Bertuğ Polatçı, "Çok güzel bir parkurdu. Sıcak hava nedeniyle koşuda zorlandık. Eğer organizasyon devam ederse gelecek sene de Mersin'de yarışmak isterim" ifadelerini kullandı.Erkekler standart kategori ikincisi Zülfü Karabulut da, "Gerçekten çok güzel bir parkur. Dünya şampiyonası yapılacak kadar iyi bir parkur" dedi.Sporcuları bitiş çizgisinde karşılayarak tebrik eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Yenişehir Belediyesi olarak triatlona ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Daha uzun yıllar bu organizasyona ev sahipliği yapmak istiyoruz. Günün birinde kendi triatletlerimizi yetiştirmeyi de hedefliyoruz. Bugün burada gencecik sporcularımız yarıştı. Sporcularımızın parkuru beğenmesi bizi ayrıca mutlu etti. Mersin gerçekten güzel bir şehir. Sporcularımız da bu güzel şehirde, tertemiz denizde yüzerek, yeşillikler içinde koşarak yarıştı. Federasyonun enerjisi bizi motive etti. Doğru bir iş yaptığımıza inanıyorum" diye konuştu.

- Mersin
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Yenişehir Triatlonu'nun ilk şampiyonları Polatçı ve Yazıcı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak
    15:24 Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak

    Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Osmangazi Tarihi Kent koşusu nedeniyle kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı. Koşu, iki farklı güzergahta gerçekleşecek ve etkinlik süresince belirtilen yollar trafiğe kapatılacak.

  • Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor
    15:19 Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor

    TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Denizlispor, 6 Mayıs Pazartesi günü saat 18.30'da EGS Kongre ve Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. Toplantının ertelenmesi durumunda ise 14 Mayıs Salı günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

  • Başkan Umut Yılmaz, Çocuk Oyunları Şenliği'ne Katıldı
    15:19 Başkan Umut Yılmaz, Çocuk Oyunları Şenliği'ne Katıldı

    Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'ne katıldı. Yılmaz, çocuklarla birlikte yüzünü boyadı, oyun oynadı ve çocuklara bisiklet vereceklerini müjdeledi. Şenlikte konuşan Yılmaz, organizasyonda görevli herkese teşekkür etti.

  • Torreira'dan ayrılan Devrim Özkan'dan yürek hoplatan pozlar
    15:08 Torreira'dan ayrılan Devrim Özkan'dan yürek hoplatan pozlar

    Ünlü oyuncu Devrim Özkan, Galatasaray'ın Uruguaylı futbolcusu Lucas Torreira ile yaşadığı aşkın ardından ayrılık yaşamıştı. Bu ayrılık uzun süre magazin gündemini meşgul etmişti. Şimdi ise Devrim Özkan, tatil pozlarıyla dikkat çekiyor. Antalya'ya giden ünlü oyuncu, bikinili pozlarını peş peşe paylaşıp "iş ve seyahat" notunu düştü. Paylaşımı kısa sürede beğeni yağmuruna tutulan Özkan'a "Torreira ne kaçırmışsın dön bir bak" şeklinde yorumlar yapıldı.

  • Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı
    15:06 Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı

    Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı, Balıkesir İl Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı sonuçlarla üst üste 2. kez Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Şampiyona 25-28 Nisan tarihlerinde Çanakkale Ezine 22 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası
    15:02 Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor'a Adana Demirspor maçında yaşanan saha olayları ve çirkin tezahürattan dolayı toplamda 252 bin TL para cezası verdi. Ayrıca, çirkin tezahüratta bulunan misafir tribün seyircilerinin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri engellenecek.

  • Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek
    15:00 Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek

    Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u ağırlayacak. Elazığspor, bu maçı kazanarak TPAO Batman Petrolspor-Pazarspor maçının sonucunu bekleyecek.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
    14:34 Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak Çaykur Rizespor, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları devam eden Laine, Faye, Benhur Keser ve Mithat Pala ise antrenmana katılmadı. Takım, antrenmanın ardından İstanbul'a hareket etti.


Advertisement