Yerel Seçim Öncesi Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı - Son Dakika
Politika

Yerel Seçim Öncesi Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nda kimse kalkıp da çizdiğimiz çizginin dışına çıkamaz. Cumhur İttifakı'nın gereği ne ise tüm arkadaşlarımız, teşkilatlarımız buna uymalıdır.

02.01.2019 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nda kimse kalkıp da çizdiğimiz çizginin dışına çıkamaz. Cumhur İttifakı'nın gereği ne ise tüm arkadaşlarımız, teşkilatlarımız buna uymalıdır. Uymayanlar olursa kusura bakmasınlar, o zaman kendilerini istirahate davet ederiz." dedi.

Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen "Yerel Seçim Öncesi Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı"nda partililere hitap eden Erdoğan, "Milletin verdiği yetkiyle, milletin sağladığı imkanlarla yapılan hizmetlerin kerametini kendinde görenlerin bu çatı altında kalma şansları hiç yoktur." ifadelerini kullandı.

"Duvarı nem, insanı gam yıkar" sözünü anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasette de insanı kibir, gurur yıkar. Millete tepeden bakmak, kendi çıkarlarını davasının ve ülkesinin üzerinde tutmak yıkar. 'Ben' yıkar, 'biz' varsa her şey var. AK Parti'de 'ben' yok, 'biz' var, hep birlikte." diye konuştu.

Osmanlı döneminde padişahlar cuma selamlığına çıktığında kendisini karşılayan ahalinin "Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var" diyerek tezahüratta bulunduğunu anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani bu ne demek, 'Havaya girme, biz seni havanı indiririz.' AK Parti'li belediye de milletvekili de hepsinin bu havanın içerisinde olması lazım. 'Gururlanma padişahım, senden büyük Allah var.' Mesele burada. 'Nasıl olsa belediye başkanı oldum, 5 yıl daha bana kimse afra tafra yapamaz.' o devir geride kaldı. Şimdi öyle bir şey yok. Kim ki bu millete tepeden bakarsa bilesiniz ki biz o arkadaşlarla yol yürümeyiz. Anında gereği neyse onu da yaparız. Kibrin sonu büyüklenme, onun sonu ise Allah göstermesin farkında olmadan sınırı aşmadır. Biz siyaseti hayatımız boyunca, kendimizi de arkadaşlarımızı da işte bu felaketten korumak için her türlü gayreti gösterdik."

"Cumhur İttifakı'nda kimse kalkıp da çizdiğimiz çizginin dışına çıkamaz"

Belediye başkanları, başkan adayları, tüm teşkilat mensupları ve milletvekillerinden bu hususa özellikle dikkat etmelerini isteyen Erdoğan, "Makamlarımızın hizmet makamı olduğunu unuttuğumuz gün, siyasette artık işimiz kalmamıştır. Bazı yerlerde bu dönem aday olamayan veya istediği yerden aday olmayan kardeşlerimin nazlandığı haberlerini alıyorum. Bir defa AK Parti'ye, AK Parti'liye bu yakışmaz. İsmi üzerinde AK Parti'li." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı'nda kimse kalkıp da çizdiğimiz çizginin dışına çıkamaz. Cumhur İttifakı'nın gereği ne ise tüm arkadaşlarımız, teşkilatlarımız buna uymalıdır. Uymayanlar olursa kusura bakmasınlar, o zaman kendilerini istirahate davet ederiz. Zira biz bu yolda yürürken bir ittifak oluşturduysak bu ittifak hele hele cumhurun ittifakıysa, bu bir illet, bir zillet ittifakı değil, o zaman hep birlikte çalışacağız, ittifakımızın gereğini de yerine getireceğiz. Bu bir uzun yolculuk, bu uzun yolculukta birbirimizi kıramayız. Birbirimizle dayanışma içerisinde olacağız. Dayanışma içerisinde olacağız ki vatanseverlikten, milliyetperverlikten uzak olanlara karşı 31 Mart akşamı cumhur olarak gereken dersi vermiş olalım."

AK Parti'nin geçmişte kimsenin karşılaşmadığı nice badireleri atlatarak hala dimdik ayakta olmasını hizmet siyasetinden asla ayrılmamasına borçlu olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Ankaralılara vaadimiz, bugüne kadar olduğu gibi yine onlara en iyi hizmeti bizim vereceğimizdir. Niye biz Mehmet Özhaseki kardeşimizi Ankara'ya büyükşehir belediye başkan adayı yaptık? Kayseri'de 5 dönem, dile kolay 21 yıl belediye başkanlığı yapmış, bu çok ciddi bir deneyim." diye konuştu.

"Herhangi bir spekülasyona kimsenin hakkı yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Özhaseki'nin aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığını ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını üstlendiğini anımsatarak, Özhaseki'yi Ankara'ya layık gördükleri için aday yaptıklarının altını çizdi.

Erdoğan, "Burada herhangi bir spekülasyona kimsenin hakkı yok. Ederse hem davaya yanlış yapmış, ihanet etmiş olur hem de büyükşehir Ankara'ya ihanet etmiş olur. Emaneti eline vermek görevimizdir. Asla ayrımcılık, şu bu.... Bu tür şeyler olamaz, olmaması lazım. El ele vereceğiz ve burada biz biliyoruz ki Ankara'yı inşallah Sayın Özhaseki'yle çok daha ileri bir seviyeye taşıyacağız, götüreceğiz. Biraz belediyeciliği biraz da siyaseti biliyorsam kusura bakmasınlar biz Ankara'ya layığını ilçe belediye başkan adaylarıyla beraber büyükşehirde yaptık ve bu yola da böyle çıktık, hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin daima sözünün eri olduğuna ve 31 Mart'ta da sözüne sadık kalacağına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Büyükşehir belediye başkan adayımız projelerini zaten hazırlamıştı. İlçe belediye başkan adaylarımız da hazırlıklarını yapıp milletimizin huzuruna çıktıklarında 31 Mart akşamı rekor bir oyla seçimi tamamlayacağımıza inanıyorum. Gözünü Ankara'ya dikenlere inşallah derslerini bir kez daha vereceğiz. Tek vaatleri Ankara'yı ve Türkiye'yi eski kötü günlerine götürmek olanlara cevabımızı şehirlerimizi ve ülkemizi geleceğe taşıyarak vereceğiz. Hizmet adına çakılmış tek çivileri olmadığı halde sürekli parlatılarak, pohpohlanarak, şişirilerek başkentlinin karşısına çıkartılan balonları 31 Mart akşamı bir kez daha patlatacağız. Bunu da Cumhur İttifakı'yla yapacağız."

"Cumhur İttifakı 31 Mart seçimlerine giden süreçte de aynı şekilde yoluna devam edecektir"

Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz gecesi meydanlarda, kışla önlerinde darbecilerle göğüs göğüse girilen destansı mücadelede kurulduğunu aktaran Erdoğan, "Siyasetin karanlık dehlizlerinde, kirli pazarlık masalarında değil, milletin gönlünde kurulan Cumhur İttifakı 31 Mart seçimlerine giden süreçte de aynı şekilde yoluna devam edecektir. Bu ittifakın asıl gayesi seçim kazanmak değil, ülkemizin istikbal ve istiklalini de garantiye almaktır. Bu ittifak özünde ortak dertlerin, hassasiyetlerin 'neşv ü nema' verdiği bir milli mutabakat ittifakıdır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifakta yer alan iki siyasi partinin farklı politikaları, söylemleri, çeşitli hususlarda farklı çözüm önerileri olabileceğine dikkati çekerek, "Ama bunların hiçbiri ittifakın özünü oluşturan ülkenin ve milletin bekası konusundaki görüş ve mücadele birliğimizin önüne geçmedi, geçmeyecek. Diğer şehirlerimizde olduğu gibi Ankara'da da Cumhur İttifakı'nın gerisindeki işte bu büyük davaya, bu büyük mutabakata uygun şekilde birlikte çalışacağına inanıyorum. Sizlerden bu konuda azami hassasiyeti göstermenizi istiyorum. Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimizin de aynı hassasiyette hareket edeceklerinden şüphe duymuyorum."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yerel Seçim Öncesi Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement