Yerel Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Yerel Seçime Doğru

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit ve beraberindekiler, Maltepe Belediye Başkan Adayı Sözen ile kahvaltıda bir araya geldi.

20.03.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ve beraberindekiler, AK Parti'nin Maltepe Belediye Başkan Adayı Edibe Sözen ile kahvaltıda bir araya gelerek, destek verdi.

Maltepe Ada 216 restorankahvaltıda konuşan Akşit, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı olarak öncelikle kadın başkan adaylarının olduğu yerleri ziyaret ettiklerini, oradaki teşkilat mensuplarının motivasyonunu yükseltmeye çalıştıklarını, vatandaşlarla sohbet ederek, esnaf ziyaretleri yaparak, adaylarına destek verdiklerini söyledi.

Akşit, ilk olarak bu çalışmayı Eskişehir'de başlattıklarını belirterek, "Orada da iki kadın adayımız var. Kadın adaylar için gittik ama diğer ilçelere de destek verdik. Arkasından Ankara Kalecik, Kırıkkale Keskin ve Gaziantep... Bugün de İstanbul'dayız. Sayın Edibe Sözen'e destek vermek için geldik. Çeşitli ziyaretlerimiz olacak. Kadın Kolları Genel Başkanlığı olarak, amacımız öncelikle kadın adaylarımıza destek vermek. Türkiye genelinde de 1811 kadın meclis üyesi adayımız var. Hepsine birden kadın desteği bizimki. 30 Mart seçimleri inşallah memleketimize hayır getirir" dedi.

AK Parti Maltepe Belediye başkan adayı Edibe Sözen de, Akşit başta olmak üzere beraberindekilere, desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Bu destek bizim için çok önemli. Maltepe'de kadın seçmen sayısı fazla. Kadınların desteği bizim için önemli" dedi.

Projelerinden bahseden Sözen, "Projelerimizde özellikle, engellilere, çocuklara, gençlere olduğu gibi kadınlara ziyadesiyle yer verdik. Kadın istihdam alanını genişletmek istiyoruz. Kadınlarımızın serbest zaman faaliyetlerini arttırıcı etkinlik alanları düzenlemek istiyoruz. Özellikle 18 mahallemizden bize gelen kadın taleplerinin en önemlisinin, İSMEK gibi kurslar, evde iş gücü oluşturma imkanını sağlama geliyor. Bu anlamda geçtiğimiz hafta bir mikrokredi ofisi açarak mikrokredi uygulaması başlattık. Hedefimiz Maltepe'de, yoksul kadın kalmaması.Yoksulların yegane ve büyük eksiği sermayedir. Biz onlara küçük oranlarda sermaye verip, Maltepe'de, Türkiye'nin 105 noktasında olduğu gibi, Maltepe'de de imkan sağlamayı düşünüyoruz" dedi.

Sözen, bunların yanı sıra çalışan anneler için kreşlerin önemli olduğunu, engelli çocukları olan anneler için engelli merkezlerinin arttırılması, özellikle fiziki engellilerin rehabilitasyonu noktasında çok ciddi merkezler oluşturacaklarını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement