Yerel Seçimlerde Alacağımız Sonuçlar Bize Güç Verecek" - Son Dakika
Güncel

Yerel Seçimlerde Alacağımız Sonuçlar Bize Güç Verecek"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerel seçimlerde alacakları sonucun Türkiye'ye yapacakları hizmetlerde ve hizmet kalitesinde kendilerine çok daha fazla güç vereceğini söyledi.

22.08.2018 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerel seçimlerde alacakları sonucun Türkiye'ye yapacakları hizmetlerde ve hizmet kalitesinde kendilerine çok daha fazla güç vereceğini söyledi.

Soylu, AK Parti Fatih İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda, partililerle bayramlaştı.

Bayramın birinci gününü Güneydoğu'da geçirdiğini hatırlatan Soylu, "Dün Şırnak, Cizre, Kato ve Güneydoğu'nun bir çok noktasında olmaya çalıştık. Kahramanlarımızla birlikte olduk. Binlerce metre yukarıda ülkemizin huzuru için yıllar önce PKK'nın kendi alanı olarak bildiği noktalarda ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı noktalarda birlikte olduk. Her birinin sizlere selamı var. Oradan da Cizre'ye gittim. Çok güzel bir tablo gördüm." diye konuştu.

Bakan Soylu, Dicle Nehri kenarında yapılan çalışmalara da değinerek, şöyle devam etti:

"Bu kadar güzel, anlamlı ve hem bize Cizre'nin bıraktığı tarihi mirasa yakışır hem doğal mirasına yakışır olmuş. Çok uzun yıllardan beri terör sebebiyle yapılamayan Şırnak-Cizre arasındaki yaklaşık 23 kilometrelik yolun ve oradaki 4 tünelin nasıl bir şekilde yapıldığını ve 1,5 saatlik yolun nasıl 20 dakikalık bir yola düştüğünü gördük. Türkiye'nin her tarafına iktidarımızın, partimizin büyük hizmetler getirdiğini ve onun hemen akabinde kayyum belediyeyi ziyaretimizde 53 iş makinesini Cizre Belediyesi'nin PKK'ya, terör örgütüne gidecek paraları oradaki vatandaşımızın hizmetine kazandıran bir anlayış gördük. Yine Beytüşşebap'a vardığımızda farklı bir şey gördük. Ana caddesinden yürümek mümkün değildi bundan bir yıl önce. Şimdi ise bir tarafı ışıklandırılmış diğer tarafları parke taşlarla mükemmel hale gelmiş, bizden çok uzun zamandır istedikleri Merkez Camisi'nin yerine yenisi yapılmaya başlanmış. Bir taraftan çocuk oyun parkları diğer taraftan muhteşem bir spor salonu, her türlü hizmeti orada ortaya koyan bir anlayış..."

Bakan Soylu, "Şırnak-Cizre arasında güvenlik yollarıyla birlikte aynı zamanda bizim 'Kalekol' dediğimiz hemen çok kısa bir zaman içerisinde 2-3 ay içerisinde bir inşayla gerçekleşen Cudi'nin tam kalbinde, oranın da güvenliğini alan bir anlayış... Attığımız her adımda liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yürüttüğümüz her mücadele insanımızı ve insanımızın yaşantısının standardının yükselmesini hedef almaktadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin büyümesi ve huzuru için demokrasiyle mücadele verdiklerini vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"Biz başarılı olduğumuz sürece elbette ki bu topraklarda, bu ülkenin ve milletin huzur içerisinde başarılı olmasını istemeyenler de muhakkak olacaktır. Ama bizim başarımız sadece bize ait bir başarı, yükselmemiz sadece bize ait bir yükselme değildir, tüm insanlığa ait bir yükselmedir. Bir taraftan etrafımızdaki coğrafyada sıkıntıda olanlara yönelik bir yükselmedir. Onlara uzatılacak bir eldir. Kabe-i Muazzama'da bulunanlar ellerine yazmış olduklarıyla beraber tek tek insanımıza, hükümetimize, milletimize, Cumhur Reisimize dua etmektedirler. Bu birliğin ve beraberliğin şahikasıdır. Bunun için ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar, ne kadar ekonomik olarak Türkiye'nin önünü kesmek için gayret sarf ederlerse etsinler ve bir taraftan geçmişte yapmış olduğumuz anlaşmaları engellemek için hangi psikolojik harekatları yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar başaramayacaklar. Milletimizin gücüne dayanamayacaklarını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Çok güçlü olduğumuzu ve en nihayetinde öyle bir galibiyet ve muzafferiyet elde edeceğimizi, bu muzafferiyetle beraber de insanlığın önünün aydınlık bir şekilde açılacağını sizle beraber tekrar burada teyit etmek isterim."

Yerel seçimlerde büyük bir rekor oyla birlikte Türkiye'nin oy ortalamasına katkı sağlayacak sonucu oluşturacaklarını ifade eden Soylu, "Yerel seçimlerde alacağımız sonuçlar ülkemize yapacağımız hizmetlerde ve hizmet kalitesinde bize çok daha fazla güç, kuvvet verecektir. Aynı zamanda da bize büyük bir moral sağlayacaktır. Bunu AK Parti teşkilatları sağlayacaktır." dedi.

Bayram tatilinden dönüşler

İçişleri Bakanı Soylu, bayramda en çok dikkat edilmesi gereken konulardan birinin trafik olduğuna dikkati çekerek, büyükşehirlerde ve ilçelerde yaşayan birçok vatandaşın memleketine, bazılarının ise tatile gittiklerini anımsattı.

Bu Kurban Bayramı'nda "Kırmızı Düdük" kampanyasını başlattıklarını hatırlatan Soylu, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızla beraber yapıyoruz. Sadece trafik polisleri ve jandarma trafikçilerimiz değil, aynı zamanda arabanın arkasında oturan çocuklarımıza da trafik polisliği görevini verdik. Özellikle tatilin ilk günleri cumartesi ve pazar yaklaşık 12 ayrı vilayete ve yol güzergahına gittim. Orada trafik denetimlerine katıldım. Gördüm ki, çocuklarımız görevlerini devralmışlar. Annelerini ve babalarını uyarıyorlar. Kırmızı Düdük kampanyamızın 4 ana unsuru var. Aracında kemer takmayan anneye babaya uyarı, hız yapan anne babaya uyarı, araba kullanırken cep telefonu kullanan anne babaya uyarı ve arabada sigara içen ebeveynlere uyarı. Bu dördünü yerine getirdik mi bilesiniz ki, trafik kazalarında büyük bir düşüş olacaktır.

Yarın arkadaşlarımız bayram tatilinin ilk 4 gününde ne kadar trafik kazası, kayıp ve yaralı oldu, bunu kamuoyuyla paylaşacaklar. Dönüş de çok önemli. Gidiş cuma, cumartesi, pazar oldu, hatta pazartesi de oldu. Dönüş maalesef bir iki güne sıkışıyor. Yoğunluk çok daha fazla olacak. Bizim bütün vatandaşlarımızdan ricamız, dönüşü mümkün olduğunca yaysınlar. Perşembeden, cumadan yola girsinler. Perşembe, cuma, cumartesi, pazar gelirsek, pazar günkü o kaza riskinin olabildiği bir yoğunluk içerisinde olmayız düşüncesi içerisindeyiz."

Programa Soylu'nun yanı sıra AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Seçimlerde Alacağımız Sonuçlar Bize Güç Verecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement