Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti'de dün sona eren belediye başkan aday adaylığı için Kocaeli'de 96, Düzce'de 64, Sakarya'da 86 ve Bolu'da 47 kişi başvuru yaptı

02.11.2013 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'de dün sona eren belediye başkan aday adaylığı için Kocaeli'de 96, Düzce'de 64, Sakarya'da 86 ve Bolu'da 47 kişi başvuru yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için AK Parti'den sadece mecvut başkan İbrahim Karaosmanoğlu müracaat ederken, en fazla başvuru 15 aday adayıyla Gebze, 13 aday adayıyla Dilovası ilçelerinde oldu.

İzmit ilçesinde mevcut başkan Nevzat Doğan'ın yanı sıra Halil Vehbi Yenice de aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Körfez ilçesine 8, Derince'ye 7, Kartepe'ye 7, Başiskele'ye 3, Gölcük'e 4, Karamürsel'e 4, Çayırova'ya 12, Darıca ve Kandıra ilçelerinde de onar kişi, belediye başkanlığı için aday adaylık başvurusu yaptı.

Düzce

Düzce'de belediye başkan aday adaylığı için il merkezi,  8 ilçe ve 3 belde de 64 kişi AK Parti'ye müracaat etti.

Mevcut Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ile Merkez Valiliğinden istifa eden Dursun Ali Şahin, Düzce eski belediye başkanı Mehmet Keleş, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs, Sakaryaspor Başkanı Selahattin Aydın, AK Parti eski merkez ilçe başkanı Mustafa Keskin, Düzce eski Bayındırlık İl Müdürü Necati Alkan ve AK Parti mevcut İl yönetim kurulu üyesi Rukiye Yeşil, Düzce Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İlçeler bazında en fazla başvuru sekizer kişiyle Akçakoca, Gümüşova ve Yığılca'da olurken, Cumayeri'nden 7, Kaynaşlı'dan 6, Gölyaka'dan 4, Çilimli'den de 1 kişi başvuruda bulundu.

Beldelerde ise Beyköy'den 2, Boğaziçi'nden 7, Konuralp'den 4 isim, belediye başkanlığı aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için mecvut başkan Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra Fahri Sayın da AK Parti'ye başvurdu.

En fazla başvuru onbirer aday adayıyla Erenler ve Karasu ilçelerine yapılırken, Taraklı ilçesinde ise mevcut başkan Tacettin Özkaraman dışında başvuruda bulunan olmadı.

Ferizli ve Akyazı'ya dokuzar, Söğütlü'ye 8, Adapazarı ve Arifiye'ye altışar, Pamukova'ya 5, Kaynarca, Kocaali, Karapürçek ve Sapanca'ya üçer, Geyve, Hendek ve Serdivan ilçelerine de ikişer kişi belediye başkanlığı için aday adayı oldu.

Bolu

Bolu'da AK Parti il, ilçe ve belde belediye başkan aday adaylığı için 47 kişi başvuruda bulundu.

Bolu'nun mevcut başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, Bolu İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu ve iş adamı Abdullah Uzun, Bolu Belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İlçelerde en fazla başvuru 8 kişi ile Mudurnu'da gerçekleşirken, Göynük'te 4, Seben'de 1, Kıbrıscık'ta 3, Dörtdivan'da 8, Gerede'de 4, Mengen'de 5 ve Yeniçağa'da 3 kişi belediye başkanlığı aday adayı oldu.

Beldelerde ise Gökçesu'da 1, Taşkesti'de 3 ve Karacasu'da ise 3 kişi başvuru yaptı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement