Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Türel: "Seçimi kazandığım gün yabancı menşeli festivalleri hemen kaldıracağım. Antalya'nın Almanlar'a ait bira festivali ile ne işi olur?

16.02.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, "Seçimi kazandığım gün yabancı menşeli festivalleri hemen kaldıracağım. Antalya'nın Almanlar'a ait bira festivali ile ne işi olur? Bira Festivali'ni Almanlar Almanya'da yapsın" dedi.

Menderes Türel Antalya'da bir yerel televizyon kanalının konuğu oldu. Türel'in basın merkezinden konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesinin festivaller için yıllık yaklaşık 50 milyon lira harcama yaptığını söyledi.

"O festivallerin ne kadar kadar önemli festivaller olduğu, hangi ülkelerin festivalleri olduğu ortadadır" diyen Türel, "Almanya'ya ait bira festivali yapıyor, Ukrayna'ya ait başka bir festival yapıyorsunuz. Biz yapacaksak kendi Türk kimliğine uygun, geleneklerimize göre, uygun festivaller yapmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Belediye Başkanlığı döneminde Antalya Altın Portakal Film Festivalini uluslararası platforma taşıdığını ve dünyaca ünlü sanatçıları Antalya'ya getirdiğini kaydeden Türel'in açıklamada şu ifadelerine yer verildi:

" Mickey Rourke'tan Hellen Mirren'e, Kevin Spacey'e, Edwin Broody'ye kadar Oscar ödüllü sanatçıları Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne getirdim. Ama ne oldu? Benim yaptığım harcamadan şimdiki harcamaları bir kıyas edin. Bir senede yapılan harcama 50 milyon lira. Benim yaptığım harcamalar nedir ki bu bir senede yapılan harcamanın yanında? Ben, (Altın portakal Cannes'ı geçecek) dedim ve yabancı yorumcuların yazdığı yorumlar hala benim arşivlerimde. (Antalya Cannes'le yarışıyor) diyorlardı yorumcular. Ben Piyano Festivali'ni, Fazıl Say ile Uluslararası platforma taşıyan belediye başkanıyım."

"Festivaller yapılmasın" şeklinde bir anlayışa sahip olmadığını dile getiren Türel'in, kültürel etkinliklerin bir turizm şehrinin marka değerini artırdığını, festivallerin mutlaka yapılması gerektiğini, ancak festivaller yapılırken temel sorunların da gözardı edilmemesi gerektiğini söylediği belirtildi.

Antalya'da Almanlar'ın bira festivali yerine Türk gelenek ve göreneklerinin yer alacağı bir festival düzenleyeceğini kaydettiği bildirilen Türel'in, "Seçimi kazandığım gün yabancı menşeli festivalleri hemen kaldıracağım. Antalya'nın Almanlar'a ait bira festivali ile ne işi olur? Bira festivalini Almanlar Almanya'da yapsın. Antalya'da yörük festivali yaparım, bira festivali yapıncaya kadar. Biz kendi geleneklerimize sahip çıkmazsak, gelecek nesilleri kaybederiz. Bu yüzden tabii ki geldiğim gün bu yabancı menşeli festivallerin tümünü kaldıracağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadesinde bulunduğu belirtildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement