Yerin altından gelen ses tüm köyü korkuttu! Toprağın altından kayıp at çıktı - Son Dakika
3.Sayfa

Yerin altından gelen ses tüm köyü korkuttu! Toprağın altından kayıp at çıktı

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine bağlı bir köyde yer altından gelen sesler, bölge halkını korkuttu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, kazdıkları yerden günlerdir kayıp olan atı çıkardı.

28.11.2021 15:29  Güncelleme: 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde birkaç gün önce kaybolan atın üzeri beton ile kapalı kanalizasyon çukuruna düştüğü ortaya çıktı. At beton kırılarak kurtarıldı.

ANİDEN ORTADAN KAYBOLDU

Bozova ilçesine bağlı kırsal Ürünlü Mahallesi'nde Mahmut Çoban'a ait at, birkaç gün önce aniden ortadan kayboldu. Atını her yerde arayan ancak bulamayan Çoban, mahalledeki bir evin yakınında bulunan üstü beton ile kapalı kanalizasyon hattından sesler geldiğini öğrendi. Bölgeye giden Çoban, içerden gelen seslerin atına ait olduğunu belirledi. Atın kanalizasyona nasıl girdiğine anlam veremeyen Çoban, durumu itfaiye ekiplerine haber verdi.

Tüm köy yerin altından gelen sese kilitlendi! Kayıp at, toprağın altından çıkarıldı

YOĞUN ÇABA HARCANDI

Olay yerine giden itfaiye ekipleri, atın bulunduğu çukuru görünce hayretler içerisinde kaldı. Çağrılan iş makinesi yardımıyla çukurun üzerindeki küçük kapak kaldırılarak beton kırıldı ve yeni bir yol açıldı. Birkaç gün boyunca çukurda kaldığı için bitkin düşen ve korkan at kendi başına çıkamayınca boynuna halat bağlandı. Vatandaşlar ve görevliler, halat yardımıyla kazılan çukurun başına kadar getirilen atı kurtarmak için yoğun çaba harcadı.

Tüm köy yerin altından gelen sese kilitlendi! Kayıp at, toprağın altından çıkarıldı

KENDİ BAŞINA ÇIKTI

Çekerek çıkartmanın ata zarar vereceğini düşünen görevliler, vatandaşları bölgeden uzaklaştırarak atın kendi başına çıkmasını sağladı. Çağrılan veteriner tarafından gerekli kontrolleri yapılan atın vücudunda herhangi bir yaralanma olmadığı belirlendi.

Yerin altından gelen ses tüm köyü korkuttu! Toprağın altından kayıp at çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Yerin altından gelen ses tüm köyü korkuttu! Toprağın altından kayıp at çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement