19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk\'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kastamonu'nun İnebolu ve Tosya ilçelerinde düzenlenen törenle kutlandı.

19.05.2021 12:58  Güncelleme: 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kastamonu'nun İnebolu ve Tosya ilçelerinde düzenlenen törenle kutlandı.

İnebolu ilçesinde, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Cumhuriyet Başsavcısı Alperen Ertürk, kamu kurumlarının idarecileri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Aktaş, törende yaptığı konuşmada, "Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla birlikte aziz milletimizin umutları canlanmış ve kendi kaderini yeniden tayin edeceği istiklal mücadelesi başlatılmıştır. İstiklal mücadelesi adı altında başlatılan bu eşsiz girişim, büyük zaferle taçlandırılmış ve bu kesin zafer neticesinde bağımsız Türkiye'nin, Cumhuriyet'imizin temelleri atılmıştır." dedi.

Tosya

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Tosya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Kesgin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kesgin'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından müzik dinletisi yapıldı.

Törene, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Tosya İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Teğmen Gökhan Güneş ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement