Yerleşim Yeri Yakınına Yapılan Asfalt ve Atık Tesisine Tepki - Son Dakika
Güncel

Yerleşim Yeri Yakınına Yapılan Asfalt ve Atık Tesisine Tepki

Yerleşim Yeri Yakınına Yapılan Asfalt ve Atık Tesisine Tepki

ÇEVRE Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Sait Ağdacı, Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan asfalt şantiyesi ile yapımı devam eden evsel atık aktarma tesisinin yerleşim yerlerine yakınlığı nedeniyle Katı Atık Yönetmeliği'nin yerleşim alanlarına 1 kilometre uzaklıkta olması şartına...

20.11.2017 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇEVRE Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Sait Ağdacı, Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan asfalt şantiyesi ile yapımı devam eden evsel atık aktarma tesisinin yerleşim yerlerine yakınlığı nedeniyle Katı Atık Yönetmeliği'nin yerleşim alanlarına 1 kilometre uzaklıkta olması şartına uygun olmadığını belirterek, tesislerin izin alınmadan yapıldığını, kirlenmenin belediye eliyle yapıldığını söyledi.

Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Sait Ağdacı, Hendek Belediyesi'ne ait Büyükdere Mahallesi'ndeki asfalt şantiyesi ve aynı bölgede yapımı devam eden evsel atık aktarma tesisinin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Sait Ağdacı bölgede çekimler yaparak, tesislerin yerleşim alanlarına yakınlığını, evsel atık aktarma tesisinde yaşanacak sızıntıların su kaynaklarına zarar vereceğini, koku ile birlikte kirlenmeye neden olacağını tespit ederek, Sakarya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne dilekçe yazarak, Katı Atık Yönetmeliği'ne göre 'Her türlü atık bertaraf, işleme, depolama tesisleri, çevreye ve ekolojik yaşama zarar vermeyecek şekilde ve meskun mahallere en az bin metre uzaklıkta olmalıdır' hükmüne aykırı olarak tesislerin yapıldığını, tesislerin ÇED raporunun olup olmadığını, müdürlüğün ne gibi işlemler yaptığını dilekçe ile sordu.

UYARI YAZISI GÖNDERİLDİ

Sakarya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Sait Ağdacı'ya verdiği yazılı cevapta, Hendek Belediyesi tarafından işletilen asfalt, beton ve büz bordür imalathanesi için bakanlık tarafından 'ÇED Gerekli Değildir' kararının verildiği, sahada yapılmaya başlanılan atık aktarma istasyonu ile ilgili olarak ise Çevre Kanunu kapsamında gerekli önlemlerin alınması, faaliyeti devam eden tesisler için ise Çevre Mevzuatı kapsamında değerlendirilmesi amacıyla İl Müdürlüğü'ne başvurulması hususunda Hendek Belediyesi'ne uyarı yazısı gönderildiği, herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda gerekli işlemlerin yapılacağı bildirildi.

KİRLENME BELEDİYE ELİYLE YAPILIYOR

Sait Ağdacı, Büyükdere Mahallesi'nde kirlenmenin belediye eliyle yapıldığını belirterek, "Hendek Büyükdere Mahallesi'ndeki kirlenme maalesef belediye eliyle yapılmaktadır. Evsel atık sıkıştırma tesisinin bir aktarma istasyonu olarak kullanılacağı beyan edilmiştir. Atıkların buraya nakledilmesi koku ve organik atıkların sızıntısı ile koku ile birlikte kirlenmeye neden olacaktır. Meskun mahalde kanuna göre bu mahiyette tesis kurulması yasaktır. Çevrede yerleşim yeri, su kaynakları, orman bulunmamalıdır. Ancak her iki tesiste tüm bu kriterlere aykırı olarak görülen yere yapılmış olup, izin dahi alınmamıştır. Kontrol mercii olan Sakarya İl Çevre Müdürlüğü ise izin alınmadan yapılan tesisler için gereken işlemleri yapması gerekirken 'herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi halinde gereken işlem yapılacaktır' cevabını vermiştir. Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi olarak sorumluluk sahamızda tüm kanunsuzluk ve çevre katliamlarının takipçisi olmaya, sonuç alana kadar devam edeceğiz" dedi.

- Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yerleşim Yeri Yakınına Yapılan Asfalt ve Atık Tesisine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza
    16:15 Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza

    Rekabet Kurulu, Kocaeli'de faaliyet gösteren bazı okulların eğitim ve yemek ücretlerini birlikte belirlemek, öğretmen maaşlarını birlikte tespit etmek ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza verdi. My Kolej ve Nesibe Aydın okulları uzlaşma başvurularını kabul ederken, diğer okullarla uzlaşma süreçleri devam ediyor.

  • Bilecik'te firari hükümlü yakalandı
    16:15 Bilecik'te firari hükümlü yakalandı

    Bilecik'te kesinleşmiş 2 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü, polis ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildi.

  • Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi
    16:15 Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi

    Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ortak çalışma başlattı. İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından verilen cuma namazı öncesi yapılan vaazda, siber dolandırıcılık konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, polisler de cami avlusunda vatandaşlara dolandırıcılığa karşı alınabilecek önlemleri içeren broşürler dağıttı.

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.

  • Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı
    16:08 Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yerel yönetimlerin belirlenmesi amacıyla pazar günü yapılacak seçimler dolayısıyla kaleme aldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) medyasında geniş yer bulan "Türkiye'de Mahalli İdareler Seçimleri" makalesinde, "31 Mart 2024...

  • Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi
    16:08 Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi

    Rize'de yaşayan bir vatandaşın deterjana dayanaklı olmayan mutfak tezgahı nedeniyle açtığı davada mahkeme, tezgahın ayıplı mal olmadığı kararını verdi. Mahkeme, tezgahta kullanılan mermerin sıradan deterjanlarda dahi yüzeyinin bozulabilecek taşlardan olduğunu ancak kullanım hatasından kaynaklı bu duruma geldiği tespitiyle davanın reddine hükmetti.

  • MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı
    16:07 MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nin bir kısmında yaşanan içme ve kullanma suyu sorununa çözüm sağlamak amacıyla başlattığı yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı. MARSU, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'nde bazı yerleşimlerin artan nüfus ve yapılaşmayla birlikte ihtiyaç duyulan içme suyu talebini karşılamak için başlattığı derin içme ve kullanma suyu amaçlı sondaj kuyusu kazı çalışması çalışmalarını bitirdi. Açılan sondaj kuyusunu mevcut şebeke hattına entegre etmek için ek olarak 300 metre uzunluğunda ek şebeke hattı döşeme işlemleri gerçekleştirildi.


Advertisement