Yeryüzü Doktorları Yemen'de - Son Dakika
Güncel

Yeryüzü Doktorları Yemen'de

Yeryüzü Doktorları Türkiye'nin Önde Gelen Kardiyologlarını Yemen'de buluşturuyor.

18.11.2012 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeryüzü Doktorları, TİKA işbirliği ile yürüttüğü "Kardeş Coğrafyalarda Sağlık Baharı" projesi kapsamında, 20-22 Kasım 2012 tarihleri arasında, Yemen'de 1. Türk-Yemen Kardiyovasküler Cerrahi Konferansı'nı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Türkiye'nin önde gelen Kardiyologları Yemen'de ilk defa yeni tedavi yöntemlerini tartışacak.

Arap Baharı ile birlikte Ortadoğu'da yaşanan değişimler, Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini de giderek artırıyor. Bölgedeki değişimden en çok etkilenen ülkelerden Yemen'de düzenli faaliyet gösteren tek STK olarak Yeryüzü Doktorları, sağlık hizmetleri alanındaki yardım faaliyetlerini eğitim alanına da taşıyor.

Yeryüzü Doktorları 20-22 Kasım 2012 tarihleri arasında Yemenli meslektaşları ile buluşarak 1. Türk-Yemen Kardiyovasküler Cerrahi Konferansı'nı gerçekleştirecek. Yeryüzü Doktorları'nın "Kardeş Coğrafyalarda Sağlık Baharı" programı, Yemen Sağlık, Eğitim ve İşbirliği projesi kapsamında ilk defa yapılacak olan konferansı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) da destekliyor. "Kardeş Coğrafyalarda Sağlık Baharı" programı ile Yemen'de acil tıbbi yardım ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitim ve işbirliği faaliyetlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

"Kardiyovasküler Hastalıkların Yönetiminde Gelişen Konseptler" konulu 1. Türk-Yemen Kardiyovasküler Cerrahi Konferansı, Sana'a University of Science and Technology ve İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin koordinasyonu ile gerçekleştirilecek. Yemen Başbakanı Muhammed Salem Basendwah, Yemen Sağlık Bakanı Ahmed Kasım El-Ensi ve Türkiye Cumhuriyeti Yemen Büyükelçisi Fazlı Çorman'ın katılımının da beklendiği konferansa ayrıca Türkiye'nin Kardiyoloji ve Kalp-Damar Cerrahisi alanında uzmanlaşmış fakültelerinden ve hastanelerinden önde gelen isimler de konuşmacı olarak katılacak.

Yemen'de şu ana kadar 100'den fazla hastanın ameliyatını yapan Yeryüzü Doktorları, 600'e yakın hastanın da muayenesini tamamladı. Sana'a'da gerçekleştirilen ilk iki projede, Yemen'deki iç çatışmalarda yaralanan sivil halka yönelik çalışmalar yapan Yeryüzü Doktorları, daha sonra proje bölgesini genişleterek Hadramut'ta çocukları kapsayan "Gülümseyen Çocuklar Projesi"ni'' de yürüttü. 15-23 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Gülümseyen Çocuklar Projesi" ile Yeryüzü Doktorları, Yemen'de 6 kişilik plastik cerrahi ekibiyle 170'ten fazla hastayı muayene ederek 44 çocuğu ameliyat etti.

Acil tıbbi yardım ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra Yemen'de eğitim ve işbirliği projelerini de yürüten Yeryüzü Doktorları, ilk etapta Yemen'deki yerel üniversite ve hastanelerle Türkiye'de bulunan üniversite ve hastaneler arasında işbirliği anlaşmaları yapılmasına aracılık etti. Bu anlaşmalar doğrultusunda, Yemen'den gelen doktorlara ve hastane yöneticilerine eğitimler verildi. Yemen'de sağlık alanında bilimsel gelişime katkıda bulunan Yeryüzü Doktorları; Mayıs ayında da Yemen'de 1. Türk-Yemen Cerrahi Kongresi'ni düzenlemişti.

20-22 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilecek 1. Türk-Yemen Kardiyovasküler Konferansı'na katılacak isimler arasında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Anadolu Güney Tıbbi Hizmetler Başkanı Prof. Dr. Ali Metin Esen, Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı; Prof. Dr. Mehmet Özkan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kudret Aydemir gibi Kardiyoloji alanında öncü isimler yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeryüzü Doktorları Yemen'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement