Yeşil Belediye Binası Görücüye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yeşil Belediye Binası Görücüye Çıktı

Yeşil Belediye Binası Görücüye Çıktı

‘3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’ne katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğini taşıyan Küçükçekmece’nin yeni belediye binasını anlattı.

21.02.2014 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'ne katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğini taşıyan Küçükçekmece'nin yeni belediye binasını anlattı.

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından Swiss Otel'de Cüneyt Özdemir'in moderatörlüğünde 'Sürdürülebilirlik-Sınırları Aşmak' temasıyla düzenlenen toplantıda konuşan Yeniay, hedefinin Küçükçekmece'de yeşil binadan yola çıkarak yeşil bir mahalle oluşturmak olduğunu söyledi.

Konuşmasında yaklaşık 10 yıldır sürdürdüğü belediye başkanlığı görevini doldurduğunu da belirten Yeniay, "Benden sonraki belediye başkanlarımıza bu projeler kalacak. Yeni dönemde aday olmadım. İnanıyorum ki başlattığımız bu çalışma, diğer arkadaşlarımızın gayretleri ve tutumlarıyla devam edecek. Biz de örnek bir bina yapmanın mutluluğunu yaşayacağız" dedi.

"YAĞMUR SUYUNDAN BİLE FAYDALANDIK"

Yakın zamanda yeni hizmet binasına taşınacaklarını da belirten Yeniay, çevre dostu belediye binasıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"38 bin metrekare kapalı alana sahip. Enerji verimliliği maksimum seviyede olan konforlu bir bina. Güneş enerjisinden doğal ışıktan üst seviyede optimal noktada faydalanmayı arzu ettik. Buz depolanma sistemleri yaptık. Ayrıca 1 yılda 352 ton az karbon salacak şekilde bir tasarımımız oldu. Bir yetişkin ağaç yılda 6 kilogram karbon emisyonu gerçekleştirdiğine göre, yapmış olduğumuz yeşil bina 58 bin 333 ağacın bir yılda absorbe edeceği karbon miktarını emisyonunu gerçekleştirmiş oldu. Yağmur suyunu toplayarak bunları sulamada kullanacağımızı da belirtmem gerekir."

"ÇEVRE DOSTU SÜRDÜRÜLEBİLİR BİNALAR YAYGINLAŞMALI"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu da enerji alanında yaşanan sıkıntıların önüne geçebilmek ve yapı sektöründe kaynakları daha etkin ve rasyonel kullanabilmek için çevre dostu sürdürülebilir binaların yaygınlaşması gerektiğini ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeşil Belediye Binası Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement