Yeşil Cami Önü" Satışa Çıkarılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Yeşil Cami Önü" Satışa Çıkarılacak

Osman Hamdi Bey'in, "Yeşil Cami Önü" isimli eseri, 10 milyon lira açılış fiyatıyla 14 Mayıs'ta Antik AŞ müzayede evinde satışa sunulacak.

06.05.2016 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osman Hamdi Bey'in, "Yeşil Cami Önü" isimli eseri, 10 milyon lira açılış fiyatıyla 14 Mayıs'ta Antik AŞ müzayede evinde satışa sunulacak.

Antik AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Osman Hamdi Bey'in Osmanlı mimarisinin süslemeleri ve ince işçiliğindeki detayları sergilediği eserinde 16 insan figürü de yer alıyor.

Türk resminin öncü ressamlarından Osman Hamdi Bey'in, "Kaplumbağa Terbiyecisi" adlı tablosundan sonra bilinen en büyük eseri olan eseri, eski Osmanlı günlük yaşamının ruhunu etkileyici bir kompozisyonla bugüne taşıyor.

Tuval üzerine yağlıboya olan ve 185'e 100 santimetre ebadındaki eser, sanat tarihçileri, müze direktörleri ve sanat uzmanları tarafından "başyapıt" olarak nitelendiriliyor.

Osman Hamdi Bey'in bugünkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane'yi, kurduğu yıl olan 1882'de tamamladığı eser, 10 milyon lira açılış fiyatı ile satışa sunulacak.

Müzayedede ayrıca Türk resim sanatının usta sanatçılarından Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, Halife Abdülmecid, İbrahim Çallı, Naci Kalmukoğlu, Şevket Dağ, Hikmet Onat ve Feyhaman Duran'a ait bir birinden değerli tablolar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Osmanlı ailelerine ait tuğralı gümüşler, Beykoz camları, tombaklar ve hat sanatının önemli örneklerinin de yer alacağı müzayedede, 18. yüzyılda Avrupa'da yaygınlaşan Türk hayranlığının yansıtıldığı sanat eserleri için özel bir bölüm ayrıldı. "Turquerie" başlıklı bölümde Osmanlı kıyafetli figürlerin yer aldığı porselenler, tepsiler, tablolar ve 19. yüzyıl sanat eserleri yer alıyor. İlk dönem "Galle" imzalı vazolar da satışa sunulacak eserler arasında yer alıyor.

Turgay Artam'ın yöneteceği 291. müzayededeki eserler, 7-14 Mayıs arasında Antik Palace'da görülebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yeşil Cami Önü' Satışa Çıkarılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement