Yeşilay'ın "Sağlıklı Fikirler Senaryo Yarışması" Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Yeşilay'ın "Sağlıklı Fikirler Senaryo Yarışması" Sonuçlandı

Yeşilay'ın tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığına yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği ile düzenlediği "3. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması"nda sonuçlar açıklandı.

10.11.2017 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilay'ın tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığına yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği ile düzenlediği "3. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Senaryo Yarışması"nda sonuçlar açıklandı.

Yeşilay'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü aynı zamanda Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Yönetmen ve Yapımcı Derviş Zaim, Doç. Dr. Azize Nilgün Canel, Feza Sınar ve Mehmet Güleryüz'ün jüri üyesi olduğu, 800 başvurunun yapıldığı yarışmada 53 senaryo ön değerlendirmeden geçti, 12 senaryo dereceye girdi.

Yarışmanın her kategoriden birincileri 5 bin, ikincileri 3 bin ve üçüncüler ise 2 bin lira ödül kazandı. Dereceye giren senaryoların filmlerinin de çekileceği belirtildi. Eser sahiplerine 14 Aralık'ta düzenlenecek törenle ödüllerinin takdim edileceği belirtildi.

Yarışmada "Alkol bağımlılığı" konusundaki senaryosuyla Tolga Duruştay birinci, Ufuk Arıca ikinci, Neslihan Yılmaz üçüncü oldu. Madde bağımlılığı konusundaki senaryosuyla Buket Yeniceli birinci, Şirin Taşkın ikinci, Elif Baysal üçüncü seçildi. Teknoloji bağımlılığı konusundaki senaryosuyla Eda İvgen Taban birinci, Cengiz Kartal ikinci, Gözde Mutlu Doğan üçüncü olurken, tütün bağımlılığı konusundaki senaryosuyla Mehmet Metin birinciliğe, Korhan Topçu ikinciliğe, Özge Gürses üçüncülüğe değer görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeşilay'ın 'Sağlıklı Fikirler Senaryo Yarışması' Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement