Yeşilay: Uyuşturucuya Karşı Katı Politikalar Gerekiyor - Son Dakika
Güncel

Yeşilay: Uyuşturucuya Karşı Katı Politikalar Gerekiyor

Yeşilay: Uyuşturucuya Karşı Katı Politikalar Gerekiyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, uyuşturucu kullanımına karşı katı tedbir politikalarının uygulanması gerektiğini söyledi.

05.01.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, uyuşturucu kullanımına karşı katı tedbir politikalarının uygulanması gerektiğini söyledi.

Son yıllarda artış gösteren uyuşturucu madde kullanımını değerlendiren Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, ailelerin çocuklarının arkadaşlık ilişkilerine özellikle dikkat etmesi gerektiğine kaydetti. Madde bağımlısı kişilerin ailelerinde yapılan araştırmada ise son derece olumsuz tablolarla karşılaştıklarını belirten Aslanbaba, "Uyuşturucu kullananlardaki anti sosyal kişilik bozukluğu ve psikolojik kişilik bozuklukları, kişinin başta kendi çevresi olmak üzere dış çevreye dönük ahlaki, fiziki, erozyonlar oluşturmasıyla aile ve toplumsal barışı huzuru tehdit eden bir yapıya dönüştürmektedir. Bunlarda terör, kazalar, cinsel sapıklık, katillik ve sayamayacağımız diğer travmalardır. Gerek kadına şiddet, gerekse cinayetlerin altında yatan sebeplere baktığımızda alkol ve uyuşturucunun ve diğer etkin maddelerin rolü oldukça çoktur. Dolayısıyla bu maddeleri kullanan ve bağımlı olanların ailelerinde karı-koca ilişkilerinde son derece olumsuz tablolarla karşılaşmaktayız. Bu anlamda devletimizin özellikle alkol ve uyuşturucuya yönelik daha katı tedbir politikalarını üretmesini bekliyoruz"dedi.

'TEYAKKUZA GEÇMELİYİZ'

Toplumun bütün kesimlerini bağımlılığa karşı teyakkuza davet eden Başkan Aslanbaba, şöyle dedi:

"Bu mesele sadece Yeşilay'ın değil ülkemizin ve hatta dünyanın meselesi olduğu bilincinde olmamız gerekmektedir. Yeşilay olarak biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Cemiyetimiz birçok bakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı, üniversiteler ve uluslararası birçok kurum ve kuruluşlarla gerek protokol gerekse üyelikler şeklinde dikkat çekmeye çalışıyor. 2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki okulları içine alan ve 20 milyon öğrenciyi hedefleyen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı'na başlıyoruz. Ayrıca Yeşilay olarak protokol yaptığımız kurumlarla ilgili günlerde konuya dikkat çekecek ulusal ve uluslararası eylemler, eğitimler, konferanslar ve sempozyumlar düzenlemekteyiz." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeşilay: Uyuşturucuya Karşı Katı Politikalar Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement