Yeşilay Yalova Şubesi'nin Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

Yeşilay Yalova Şubesi'nin Faaliyetleri

Yeşilay Yalova Şubesi, altı ay içerisinde bağımlılık üzerine verdiği eğitimle bin 410 yetişkine ulaştığını bildirdi.

11.10.2017 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilay Yalova Şubesi, altı ay içerisinde bağımlılık üzerine verdiği eğitimle bin 410 yetişkine ulaştığını bildirdi.

Şubeden yapılan açıklamaya göre, Yeşilay Yalova Şubesi'nin farklı meslek gruplarından ve de sosyal statülerden olan bireylere verilen eğitimlerle farkındalık oluşturmaya devam ettiği belirtildi.

Eğitimlerin devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Din görevlileri haftası dolayısıyla Çiftlikköy'de Yeşilay Yalova Şubesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün de katkılarıyla, din görevlilerine bağımlılık eğitimi ile yeni bilgiler verildi. Bilgilendirme sonrası güzel duygu ve birikimlerle ayrılan din görevlileri; programın sürekli yapılmasını arzu ettiklerini belirtti Yalova Merkez Muhtarları ve Çiftlikköy İlçesi Muhtarlarına da bilgilendimelerde bulunuldu." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın da, Yeşilay olarak eğitimleri verirken insanların kendilerine gelmesini beklemediklerini aktardı.

Vatandaşların ayaklarına kendilerinin gittiğine dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:

"İnsanlara Yeşilay'ı anlatıyoruz. Bilgilerimizi sunuyoruz ve eğitim toplantıları sunuyoruz. Sadece bizlerin bu eğitimlerle ulaştığı kişi sayısı bin 410 ve bu sayının içerisinde telefonla iletişime geçtiklerimiz ya da Yeşilay Danışmanlık Merkezi'ne (YEDAM) yönlendirdiğimiz insanlar yok. Onları da işin içine katsak sayı daha da fazla olacak. Bunların yanı sıra, birçok proje ile de Yalovalılarla buluşuyoruz. Bizlere gönüllü dostlar lazım, benlik duygusunu içinden silmiş ve biz demeyi kendisine ülkü edinen arkadaşlara ihtiyacımız var. Allah'ın izni ile de bu eğitimlerimize devam edecek ve yıl sonuna kadar iki bin kişiye ulaşmaya çalışacağız."

Kazımkarabekir Mahallesi Muhtarı Recep Polat da, Yeşilay Yalova Şubesinin verdiği eğitimlerin birçoğuna gittiğini kaydetti.

Polat, " Kızılay'ın bir eğitim programında sigarayı bıraktım. Hala da içmiyorum, hayat akışım değişti. Yediğim yemeğin, içtiğim suyun tadı daha farklı şimdi. Yeşilay'a teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeşilay Yalova Şubesi'nin Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement