Yeşilçam Haftası Beyoğlu’nda Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Yeşilçam Haftası Beyoğlu’nda Başlıyor

Türk Sinemasının Kalbinin Attığı Beyoğlu'nda Yedi Gün Sürecek "Yeşilçam Haftası" 21 Mart Pazartesi Günü Başlıyor.

16.03.2011 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hafta boyunca, Yeşilçam'ın unutulmaz filmleri, sergiler, konserler, yarışmalar, paneller İstanbullularla buluşacak

Beyoğlu Belediyesi ve TÜRSAK işbirliğiyle, Turkcell'in Ana Sponsorluğu'nda bu yıl dördüncü kez sahiplerini bulacak Yeşilçam Ödülleri gecesi öncesi Beyoğlu'nda "Yeşilçam Haftası" düzenlenecek. 21-28 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenecek hafta boyunca Türk sinemasının kalbinin attığı Beyoğlu'nda Yeşilçam'ın unutulmaz filmleri, sergiler, konserler, yarışmalar, paneller İstanbullularla buluşacak.

Yeşilçam'ın Duayenleri Film Gösterimlerine Konuk Olacak

Yeşilçam'ın duayenleri 21-28 Mart 2011 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi'nde düzenlenecek "Nostaljik Türk Filmleri Gösterimleri" ile İstanbullularla buluşacak. Film gösterimleri her gün Haliç'in kıyı semti Kasımpaşa'daki kütüphanede 15.30-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Sinemaseverler, 21 Mart Pazartesi günü "Babamız Evleniyor" filmini başrol oyuncularından Tamer Yiğit'le birlikte izleyecek. Türk sinemasının hanımefendi sanatçısı Hülya Koçyiğit 22 Mart Salı günü "Karılar Koğuşu" filminin gösterime sunulacağı kütüphaneye konuk olacak. 23 Mart Çarşamba günü "Küçük Beyefendi" filmi kütüphanede gösterime sunulurken, filmin başrol oyuncusu Göksel Arsoy salonda yerini alacak. Sinemaseverler, 24 Mart Perşembe günü "Suçsuz Firari" filmini başrol oyuncusu Cüney Arkın'la, 25 Mart Cuma günü "Son Mektup" filmini Ediz Hun'la 26 Mart Cumartesi günü "Evlat Uğruna" filmi Ekrem Boray'la izleme ayrıcalığını yaşayacak. Film gösterimlerinin son günü olan 27 Mart Pazar günü İzzet Günay "Kardeş Kavgası" filmini sevenleriyle birlikte izleyecek.

Yeşilçam Şarkıları Dillendirilecek

"Yeşilçam Haftası"nda, "Boş Çerçeve", "Bir Demet Yasemen", "Senede Bir Gün", "Samanyolu", "Anlamazdın", "Buruk Acı", "Gümüş Gerdanlık" gibi daha birçok unutulmaz Yeşilçam şarkılarından oluşan bir konser düzenlenecek. Türk Müziği'nin sevilne grubu Türk Kahvesi 24 Mart Perşembe akşamı seslendirecekleri şarkılarla dinleyenleri Türk sinemasının unutulmaz sahnelerine götürecek. Aylin Şengün Taşçı, Osman Ziyagil, Halil Karaduman, Selim Güler, Ferruh Yarkın, Emrullah Şengüller ve Enver Mete Aslan'dan oluşan grubun konseri saat 19.39'da Beyoğlu Belediyesi Gençlik Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

"Osman Sınav Portreleri" Fotoğraf Sergisi

Fotoğraf sanatçısı Reza Hemmatirad'ın Türk sinemasının usta yönetmeni Osman Sınav'ın fotoğraflarından oluşturduğu "Osman Sınav Portreleri" adlı fotoğraf sergisi 22 Mart-12 Nisan 2011 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde gezilebilecek.

''Sinemaskop Beyoğlu'' Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni

"Yeşilçam Haftası"nın bir başka etkinliği olan ''Sinemaskop Beyoğlu'' fotoğraf yarışmasının ödül töreni 23 Mart Çarşamba akşamı Beyoğlu Belediyesi Gençlik Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek. Aynı gece, yarışmaya katılan fotoğraflardan oluşan sergi de açılacak. Fotoğraf ve sinema tutkunu gençlerin katıldığı yarışma Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ile 1 Şubat- 15 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Panellerde Sinema Konuşulacak

Yeşilçam Haftası'nda Türk sineması üzerine iki panel düzenlenecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi, işbirliğiyle düzenlenecek panellerin ilkinde "Türk Sineması ve İstanbul" konuşulacak. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Nezih Erdoğan'ın oturum başkanlığı yapacağı 23 Mart Çarşamba günü düzenlenecek panelde konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi'nden Mehmet Öztürk, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Aslı Daldal ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Alper Kırklar katılacak. Bir diğer panel 26 Mart Cumartesi günü düzenlenecek. "Türk Sineması'nda Anlatı " konulu panelin oturum başkanlığını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Alper Kırklar yapacak. Marmara Üniversitesi'nden Serpil Kırel, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Nezih Erdoğan ve İstanbul Kültür Üniversitesi'nden Perihan Taş panelin konuşmacıları olacak. Her iki panel Beyoğlu Belediyesi Gençlik Kültür Merkezi'nde saat 14.00'te başlayacak.

Dijital Hikayelerin Gala Programı

Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen "Dijital Hikaye Atölyesi " başlıklı kısa film atölye çalışmalarının gala gösterimi 27 Mart Pazar günü saat 14.00'te Beyoğlu Belediyesi Gençlik Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Mart ayı boyunca devam eden atölye çalışmalarına 14–17 yaş arası gençler katıldı. Bu gençler, sinemayla tanışma ve kendi hikâyelerini yazarak, dijital, görsel, işitsel araçları kullanarak paylaşma fırsatı yakaladı.

TÜRVAK Sinema Müzesi Ziyaret Edilecek

Yeşilçam Haftası'nın bir diğer önemli etkinliği de TÜRVAK Sinema Müzesi ziyareti. Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlulu gençlerin, "Yeşilçam Haftası" kapsamında her gün Türk sinemasının tarihine ait belge, bilgi, fotoğraf, afiş, cihaz ve filmlerin bir arada olduğu müzeyi ziyaretlerin sağlayacak.

"Yeşilçam Haftası", 28 Mart 2011 tarihinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek 4. Yeşilçam Ödülleri töreni ile sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeşilçam Haftası Beyoğlu’nda Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement