Yeşilçam'ın ünlü ismi vefat etti! - Son Dakika
Magazin

Yeşilçam'ın ünlü ismi vefat etti!

Yeşilçam\'ın ünlü ismi vefat etti!

Uzun yıllar Yılmaz Güney'le çalışan ve Cüneyt Arkın'ın birçok filminin hikayesini yazan emektar oyuncu Ali Fuat Kalkan'ın, 5 gün önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

22.10.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ses sanatçısı Onur Akay'dan yine acı haber geldi!

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, Instagram adresinden yaptığı paylaşımla sanat camiasına acı haberi duyurdu. Akay, Sanatçı Yaşam Evi'nde kalan 73 yaşındaki oyuncunun sessiz sedasız defnedildiğini yazdı.

"YEŞİLÇAM'DAN BANA PARA DÜŞMEDİ"

Onur Akay, "Ölüm haberlerini hep benden duyuyorsunuz diye bu sefer yazmadım! Ancak emektar oyuncumuzun sessiz sedasız ölümü, yine içime hicran oldu! Hayatının son demlerini, Sanatçı Yaşam Evi'nde geçirmişti ve masasında hep daktilosu vardı… Son Söz Benim, Kanlı Beşik, Çarşambayı Sel Aldı gibi 200 filmin senaryosuna imza attı… Emektar oyuncumuz Ali Fuat Kalkan'ı 17 Ekim 2016 Pazartesi günü kaybettik. 'Yeşilçam'dan bana hiç para düşmedi, sadece emekli oldum.' diyordu… Mekânı cennet olsun inşallah." notunu düştü.

ALİ FUAT KALKAN KİMDİR?

1943 yılında Amasya'da doğan Ali Fuat Kalkan, ilköğretimi ve liseyi doğduğu şehirde okudu. Sinemaya, 1963 yılında çekilen Ölüm Pazarı adlı filmle oyuncu olarak başladı. Bir dönem oyunculuk ve reji asistanlığı da yapan Kalkan, sonrasında senaristlik yaptı. Senaryo yazarlığı sırasında Yılmaz Güney ile birlikte çalıştı. Ardından kendi senaryolarını yazan sanatçı, Hayat Acıları (1967), Çarşambayı Sel Aldı (1970), Son Söz (1979), Hercai (1984), Oruç Reis (1988), Büyük Bedel (1993) filmlerinin senaryolarına imza attı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Yeşilçam'ın ünlü ismi vefat etti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement