Yeşilyurt Belediyesi'nden "28 Şubat ve Yeni Türkiye" Paneli - Son Dakika
Yerel

Yeşilyurt Belediyesi'nden "28 Şubat ve Yeni Türkiye" Paneli

Yeşilyurt Belediyesi\'nden "28 Şubat ve Yeni Türkiye" Paneli

Yeşilyurt Belediyesi, 28 Şubat postmodern darbenin yıl dönümünde Türkiye’nin önde gelen yazarlarının katıldığı "28 Şubat ve Yeni Türkiye" isimli panel düzenledi.

01.03.2015 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt Belediyesi, 28 Şubat postmodern darbenin yıl dönümünde Türkiye'nin önde gelen yazarlarının katıldığı "28 Şubat ve Yeni Türkiye" isimli panel düzenledi. Panele gazeteci yazarlar Ahmet Kekeç, Nevzat Çiçek ve Ömer Altaş katıldı.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşen "28 Şubat ve Yeni Türkiye" paneline; Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Yeşilyurt AK Parti eski Başkanı Bayram Taşkın, Eğitim Birsen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Yeşilyurt Belediye Başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelde konuşan yazarlar, 28 Şubat yıllarında yaşanan olaylardan bahsettiler.

POLAT: "ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Panelde kısa bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "28 Şubat hakikaten inançlı insanların haksızlığa uğradığı, hor görüldüğü, terörizmden bile daha tehlikeli görüldüğü bir dönemdi. O dönemde inançlı kesim, karanlık, önünü göremeyen, umudunun olmadığı bir korku imparatorluğunda yaşatılıyordu. Zalimlerin zulmü hedefine ulaşamadı ve bu zalimler kendi kurduğu oyunlarda boğuldular. Yeni Türkiye'de artık o karanlık dolu günler, umutsuz yarınlar tükenmeye başladı. Yeni Türkiye yolunda insanlar daha müreffeh bir hayatın yanı sıra geleceğe umutla, hayaller ile bakmaya başladılar. Şunu herkes çok iyi bilmeli. Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Eski Türkiye karanlık ve insanların umudunun olmadığı bir düzenle yönetiliyordu. Bu karanlık yıllardan, aydınlık ve insanların geleceğe umutla baktığı yeni bir Türkiye'ye geçtik" dedi.

Konuşmaların ardından panelistlere Yeşilyurt Kültür ve Sanat Merkezi öğrencilerinin yaptığı tablolar takdim edildi. Gazeteci yazar Ahmet Kekeç'e Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu hediyesini takdim ederken, Ömer Altaş'a Ertan Mumcu, Nevzat Çiçek'e ise Hakan Kahtalı takdimde bulundu. Günün anlam ve önemine binaen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 28 Şubat mağdurlarından olan Fahri Memur'a YEKSAM öğrencilerinin yapmış olduğu tabloyu armağan etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilyurt Belediyesi'nden '28 Şubat ve Yeni Türkiye' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement