Yeşilyurt Belediyesi, tarımsal projelerine domates üretim alanınıda ekledi - Son Dakika
Güncel

Yeşilyurt Belediyesi, tarımsal projelerine domates üretim alanınıda ekledi

Yerli ve milli üretimi destekleyecek tarımsal projelere ağırlık veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yazıhan İlçesinde oluşturulan domates üretim alanında incelemelerde bulundu.

17.07.2019 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Tarımsal Kalkınmada Yeşilyurt Modeli Oluşturmaya Çalışıyoruz"

Başkan Çınar, tarımsal kalkınmada Yeşilyurt modeli oluşturmak adına yatırımlarına devam ettiklerini söyledi.

YAZIHAN'DAKİ ÜRETİM ALANINDA Kİ DOMATESLER OLGUNLAŞMAYA BAŞLADI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talimatıyla Yazıhan İlçesinde oluşturulan üretim alanına ekilen 100'de 100 yerli domatesler olgunlaşmaya başlarken, iki hafta içerisinde ilk mahsuller toplanmaya başlanacak.

"YEŞİLYURT'U TARIMSAL HİZMETLERDE MARKA HALİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Yeşilyurt'u yerli ve milli üretimde örnek ilçe hüviyetine kavuşturmak adına tarımsal projelere ciddi önem veren, bu yönde başlatılan çalışmaları yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tarımsal ve kırsal alanların kalkınması ve gelişmesi için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Başkan Çınar, hizmete sundukları 'Yeşil Gıda Seracılılık' projesinden sonra domates üretim alanı da oluşturarak tarımsal hizmetlerde örnek yatırımlarını sürdürdüklerini dile getirdi.

"AMACIMIZ; HALKIMIZIN SAĞLIKLI VE GÜVENİLİR ÜRÜNLER TÜKETMESİ"

Yeşilyurt'un yerli ve milli üretimde ön plana çıkması için yatırımlara devam ettiklerini dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Doğal su kaynakları ve verimli topraklarının yanı sıra çalışkan ve üretken insanlara sahip Yeşilyurt'umuzu yerli ve milli üretimde önde, örnek ilçe konumuna ulaştırmak, çiftçilerimizi desteklemek, tamamı yerli ürünleri halkımızla ulaştırmak adına hizmetlerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni dönem vaatlerimiz arasında yer alan 'Yeşil Gıda Seracılık' projemizi hayata geçirdik ve 15 dönüm alan üzerine salatalık, domates, biber, patlıcan başta olmak üzere farklı sebzelerin ilk mahsullerini almaya başladık. Yazıhan'da oluşturduğumuz domates üretim alanımızda ise alanında uzman ekiplerin gözetiminde tamamı yerli domatesler üretiyoruz. Yaklaşık iki hafta içerisinde buradaki domateslerin hasadını yapmaya başlayacağız. Amacımız; hemşerilerimize kaliteli, doğal, lezzetli ürünlerimizi ulaştırmak, sağlıklı ve güvenilir ürünler tüketmelerini sağlamaktır. Yazıhan bölgemizde üretim yaptığımız bölgenin barajın yakın olması, suyun da bol olmasıyla birlikte ciddi bir verimlilik bekliyoruz. "dedi.

"TARIMSAL PROJELERİMİZ FARKINDALIK OLUŞTURUYOR, DİKKAT ÇEKİYOR"

Yeşilyurt'un hızla gelişen ve büyüyen bir ilçe olması nedeniyle bütün alanlarda en güzel hizmetleri halka ulaştırmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Çınar, " Hayata geçirdiğimiz yatırımların ışığında yaşam kalitesi artan ilçemizde ki nüfus artışına paralel olarak vatandaşlarımızın gündelik hayatta tükettikleri yiyecekleri sağlıklı, güvenli ve yerli olmasına ayrı bir hassasiyet göstermekteyiz. Verimli topraklara sahip tarım arazilerimizden üreteceğimiz tamamı yerli ürünlerimizi halkımıza ulaştırmak adına bu tür yatırım alanların sayısını artırmaktayız. 100'de 100 yerli sebze ve meyvelerimizi bu tür sera ve üretim alanlarında üretimini yaparak halkımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Tarımsal alanda hayata geçirdiğimiz projelerimizin halk nezdinde memnuniyet görmesi bizleri yeni çalışmalar yapmaya teşvik etmektedir. Bu tür üretim alanlarında hasadını yapacağımız ürünleri hem kendi tesislerimizde değerlendireceğiz, hem de Doğal Ürünler Pazarımızda satışını yapacağız. Ayrıca marketlerde de satışını yapmak adına gerekli görüşmeleri yapmaktayız. Başlattığımız çalışmalarda alacağımız verimliliğe göre de farklı bölgelerimizde bu tür üretim alanların sayısını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeşilyurt Belediyesi, tarımsal projelerine domates üretim alanınıda ekledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının fikstürü açıklandı
    17:06 Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının fikstürü açıklandı

    Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının maç programını duyurdu. Beşiktaş - MKE Ankaragücü, İstanbulspor - Fatih Karagümrük, Konyaspor - Corendon Alanyaspor gibi maçlar bu hafta oynanacak.

  • Van'da Torbacılara Operasyon: Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi, 29 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı
    17:06 Van'da Torbacılara Operasyon: Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi, 29 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı

    Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Van'da 'torbacı' diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirildiği ve 29 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi. Operasyon sonucunda 242,96 gram esrar, 50,66 gram metamfetamin, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 adet ecstasy ve 7 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi.

  • Canik Belediyesi, üniversiteyi kazanan öğrencilere burs desteği verecek
    17:03 Canik Belediyesi, üniversiteyi kazanan öğrencilere burs desteği verecek

    Samsun'da Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, üniversiteyi ilk kez kazanan öğrencilere burs desteği vereceklerini açıkladı. Sandıkçı, öğrencilerin belediyeye başvurması gerektiğini belirtirken, Canik Belediyesi'nin eğitime yönelik projelerle öğrencilerin eğitim hayatına katkıda bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, burs başvuru tarihleri ve detaylı bilgilere Canik Belediyesi sosyal medya hesaplarından ulaşılabileceği ifade edildi.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başlıyor
    17:03 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başlıyor

    Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, 27 ülkeden 108 sporcunun katılımıyla Antalya'da başlıyor. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, organizasyonun Türkiye'de 7'nci, Antalya'da ise ilk kez düzenlendiğini belirtti. Vestel'in sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonun Türk cimnastiğine büyük güç katacağı ifade edildi. Organizasyonun son günü 31 Mart'ta yapılacak.

  • Turgut Altınok, Antalya'daki 600 konut iddialarını yalanladı
    17:03 Turgut Altınok, Antalya'daki 600 konut iddialarını yalanladı

    Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 konutunun bulunmadığını belgeyle kanıtladı.

  • Van'da Çocuk Akademisi Hizmete Açıldı
    17:03 Van'da Çocuk Akademisi Hizmete Açıldı

    Van'ın İpekyolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Çocuk Akademisi' hizmete açıldı. Akademide çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılacak ve hayallerini gerçekleştirme imkanı sağlanacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ne eser ve hizmet diyeceğiz
    17:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ne eser ve hizmet diyeceğiz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin tercihini Cumhur İttifakı'ndan yana yapacağına inandığını ve yatırım ve kalkınma hamlelerini kesintiye uğratmadan sürdüreceklerini belirtti.

  • Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi
    17:01 Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi

    Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, merkezin hayırlı olmasını diledi ve sağlık alanında yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti. Törene, Cumhur İttifakı'nın Yüreğir Belediye Başkan adayı Halil Nacar da katıldı.

  • Jasmine Bebek İlanı: Güvensiz Ürünlerin Piyasaya Arzı Yasaklandı
    17:00 Jasmine Bebek İlanı: Güvensiz Ürünlerin Piyasaya Arzı Yasaklandı

    Bugünkü gazetelerde yer alan 'Kamuoyuna duyurulur' başlıklı ilanda, çocuklar için üretilen Jasmine bebeğin güvensiz olduğu tespit edilerek piyasaya arzının yasaklandığı belirtildi. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimde, ürünün fitalatla ilgili mevzuatta belirtilen temel gerekleri sağlamadığı ortaya çıktı. Firma, ürünü satın alan müşterilerin iletişim bilgileri vasıtasıyla iade etmelerini istedi.


Advertisement