Yeşilyuva Belediyesi Zafer Alper Spor Tesisleri Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yeşilyuva Belediyesi Zafer Alper Spor Tesisleri Açıldı

"Toplumsal uzlaşma sağlanırken birlik ve bütünlük içerisinde olmamız lazım" dedi.

31.07.2011 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan,

"Toplumsal uzlaşma sağlanırken birlik ve bütünlük içerisinde olmamız lazım" dedi.

Denizli Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Zafer Alper adını taşıyan spor tesislerinin açılışına katılan Ayhan, burada yaptığı konuşmada, hangi siyasi partiye mensup olursa olsun vatandaşlar arasında ayrım yapmadan hizmet eden bütün belediye başkanlarının takdir edilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de toplumsal uzlaşmanın sağlanması gerektiğini ifade eden Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplumsal uzlaşma sağlanırken birlik ve bütünlük içerisinde olmamız lazım. Toplumsal uzlaşmayı sağlamamız için ekonomik, sosyal ve siyasi açıdan asgari müşterekleri bulmamız lazım. Bunu hem makro anlamda ülke geneli için söyleyebiliriz hem de mikro anlamında söyleyebiliriz. 2007 seçimlerinden bu yana ben sürekli olarak izliyorum. Bunu siyaseten söylemiyorum, belki şeklin, yapının değişmesi lazım. Ama burada vatandaşların kendi problemlerini çözme dışında bir takım yardımların da sağlanması lazım. Ülkenin mutlaka sanayileşmesi ve hizmet sektörünün gelişmesi lazım. Ekonomik anlamda da işsiz olan insanların gelirini mütemadiyen yukarıya çekme gayreti içerisinde olmamız lazım. "

Ayhan, günümüzde "demokratik özerklik"in telaffuz edilebildiğini, bazı milletvekillerinin yurt dışında Türkiye'nin problemlerini başkalarıyla paylaştığını belirterek, "Bunların hep birlikte asgari müştereğini bulup milli bütünlüğümüzü sağlamamız, pekiştirmemiz ve Türk yurdu olarak kalmasını sağlamamız lazım" dedi.

-Denizli VALİSİ YAVUZ ERKMEN-

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise Yeşilyuva'da yaptırılan yerlere kente hizmeti olmuş kişilerin isimlerinin verildiğini, spor tesislerine de Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Zafer Alper'in adının verildiğini kaydetti.

Yakın bölgeden yetişen pek çok kişinin Türkiye'de önemli yerlerde hizmet verdiğini kaydeden Erkmen, "İşte bunlardan biri, kısa bir süre içerisinde seçimle iş başına gelen ve bugün adaletin en yüksek noktasından biri olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı makamında oturan Hasan Erbil dostumuz, hemşehrimiz. Hakikaten Türkiye'nin yetiştirdiği hakikaten çok kıymetli bir hukuk adamı. Kendisini Denizli olarak, yöre halkı olarak bir daha tebrik ediyoruz. Bu anlamda ne kadar çok insanlara sahip olursak bundan kazanan biz olacağız" dedi.

Erkmen, herkesin amacının birlik beraberlik içerisinde bu güzel vatan toprakları üzerinde mutlu şekilde yaşamak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Burada hepimizin dikkat etmesi gereken bir şey var. Tarih boyunca baktığımız zaman hiçbir kurulan Türk devleti dışarıdan yıkılmamıştır. Hep içeriden, birbirine düşürülmek suretiyle yıkılmıştır. Bunun için bize düşen görev, hiçbir zaman birbirimizin eksiğini aramak değil, birbirimizi tamamlamak, birbirimize sahip çıkmak ve birbirimize düşürmek isteyenlere bu fırsatı vermemektir. Biz ne kadar birlik olursak o takdirde ülkemiz çok daha diri olacaktır, çok daha güzel olacaktır. "

-TAEK BAŞKANI ALPER-

TAEK Başkanı Zafer Alper, kasabanın görüntüsünün yapılan yatırımlarla her geçen gün daha da güzelleştiğini ve yaşam kalitesinin arttığını her gelişinde fark etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bu hizmetlerin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Alper, "Yeşilyuva'da her yaştan insanın ve özellikle de genç kuşakların sağlıklı gelişmesini sağlamak üzere inşa edilen spor tesislerine naçizane ismimin verilmesi konusundaki belediye meclisinin kararından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Kasabamızdan bugüne kadar nice değerli insanlar yetişmiştir. Hepsinin de içinde doğduğumuz, büyüdüğümüz, her köşesinde hatıralarımızın olduğu kasabamıza az ya da çok katkısı olmuştur. Bu vesile ile doğduğu yeri unutmayan, değerlerini kaybetmeyen hemşehrime teşekkür ediyorum" dedi.

Yeşilyuva Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş ise tamamı belediye kaynaklarından yaptırılan spor tesisine 281 bin 149 lira harcandığını, 2 bin metrekare alana yaptırılan spor tesisinde gençlerin spor yapmalarına imkan sağladıklarını, eğitime önem veren beldelerinden yetişen TAEK Başkanı Zafer Alper'in adını tesise verdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından tesisin açılışı yapıldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil de spor tesislerinin açılışından sonra tesisin hayırlı olmasını dileyerek, "Yeşilyuva Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş dostum ve kardeşim. Uzun yıllar dostluğumuz var. Bu yörenin insanlarıyız. Davet ettiler geldik, çalışkan bir belediye başkanı arkadaşımızdır" dedi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeşilyuva Belediyesi Zafer Alper Spor Tesisleri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement