Yeter Ki Senin Yüzün Gülsün" Projesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Yeter Ki Senin Yüzün Gülsün" Projesi

Yeter Ki Senin Yüzün Gülsün" Projesi

Süleymanpaşa Belediyesi'nce başlatılan "Yeter ki Senin Yüzün Gülsün" Projesi kapsamında oluşturulan iki ekip, yalnız yaşayan yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşların kişisel bakımını ve evlerinin temizlik hizmeti yapıyor.

06.02.2017 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleymanpaşa Belediyesi'nce başlatılan "Yeter ki Senin Yüzün Gülsün" Projesi kapsamında oluşturulan iki ekip, yalnız yaşayan yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşların kişisel bakımını ve evlerinin temizlik hizmeti yapıyor.

Süleymanpaşa Belediyesi hayata geçirdiği projeyle ilçede bulunan kimsesiz, yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç insanların bulundukları ortamlarda kişisel bakım ve temizlik hizmetlerinin yapılması için ekip oluşturuldu.

Engelli yaşlı ve toplumsal anlamda yalnız kalmış bireylerin, hayatlarını daha kaliteli geçirmelerini sağlamak için mesai harcayan 5 kişilik iki ekip, ayda bir gün ziyaret ettikleri vatandaşların tüm temizlik, sağlık, saç ve tırnak kesimi gibi kişisel bakımlarını yapıyor.

Ekipler, temizlik işleri bittikten sonra bir bardak çay ikramı ile yaşlı insanların yalnızlığını paylaşırken, yüzlerini bir nebze olsun güldürerek, onların hayata tutunmaları sağlıyor.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşlı, engelli ve toplumsal anlamda yalnız kalmış bireylerin evlerini bulup onların tüm temizlik, sağlık ve kişisel bakımlarını yaparak hayatlarını daha kaliteli bir biçimde geçirmelerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Kişinin yaşlı, engelli veya kimsesiz olmasının önemli olmadığını ve bu insanların da toplumun bir parçası olduğunu ifade eden Eşkinat, "Yaşlı, engelli ve toplumsal anlamda yalnız kalmış bireylerin evlerinde bulup onların tüm temizlik, sağlık ve kişisel bakımlarını yaparak hayatlarını daha kaliteli bir biçimde geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. 'Yeter ki Senin Yüzün Gülsün' dedik. Çünkü bu insanların da toplumun bir parçası olduğunu ve bu insanları kazanmamız gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Güler'de, proje kapsamında iki ekip halinde çalıştıklarını belirterek, "Bu projeyle ilçe sınırlarında yaşayan vatandaşlarımızın evde bakım ve temizlik işlerini yapıyoruz. Bu vatandaşlarımız, yaşlı, engelli, kimsesiz evde bakım ve temizlik ihtiyaçlarını yapmakta zorluk yaşayanlar. İki ekibimiz var çalışan ve 150 civarında hanede bu proje yürütülüyor." diye konuştu.

Güler, proje kapsamında gittikleri evde yaşayanların ev ve kişisel temizlik gibi ihtiyaçlarını giderdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Tespitleri yaptıktan sonra hangi alanda yardım yapabileceğimizi netleştiriyoruz. Bu bazen evde temizlik olabiliyor, bazen evdekilerin kişisel bakımları olabiliyor. Ekiplerimiz eve geldiğinde evdeki kişiler yaşlı veya engelli ise onların kişisel bakımlarını yapıyor. Sonra evin temizlik ve hijyen çalışmalarını yapıyoruz. Bu insanların bütün ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Onların hayatlarını daha güzel uygun bir ortamda devam ettirmelerini sağlıyoruz."

"Yeter ki Senin Yüzün Gülsün" projesi ile evi temizlenen ve eşinin kişisel bakımı yapılan 88 yaşındaki Tevfik Üzel, projenin çok güzel olduğunu ve 10 günde bir ihtiyaçlarını gideren ekiplerden çok memnun olduğunu aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yeter Ki Senin Yüzün Gülsün' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement