Yetim Çocuklar Gönüllerince Eğlendi - Son Dakika
Yerel

Yetim Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

Yetim Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfınca (İHH) düzenlenen ’Yetim Gülerse Dünya Güler’ etkinliğinde bir araya gelen yetim çocuklar gönüllerince bir gün geçirerek doyasıya eğlendi.

02.04.2017 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfınca (İHH) düzenlenen 'Yetim Gülerse Dünya Güler' etkinliğinde bir araya gelen yetim çocuklar gönüllerince bir gün geçirerek doyasıya eğlendi.

İHH Şanlıurfa Temsilciliğince Fırat mahallesinde düzenlenen etkinlikte lunaparka götürülen 200 yetim çocuk, aileleriyle birlikte dönme dolap, çarpışan arabalar, sihirli fincan gibi çeşitli oyun gruplarında keyifli vakit geçirdi. Siverek Belediyesinin yemek ve ulaşım desteği verdiği etkinliğe Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, STK Temsilcileri katıldı. Etkinlikle ilgili açıklama yapan İHH Temsilcisi Cevdet Ökenek, etkinliğin her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini belirterek, "Siverek'te 200 yetime maaş veriliyor ve ailelere de periyodik olarak yardım yapılıyor. Yetimleri topluma kazandırmak için sürekli kendileriyle beraber olmak gerekiyor. Yetimi asıl sahipsiz bırakırsan yetim olur, yetimin başını okşar isen, onu topluma kazandırır isen o yetim topluma faydalı birer birey olarak yetişir. Bunun içindir ki biz STKlar olarak elimizden gelen yardımları esirgememeliyiz" diye konuştu.

Yemeğin ardından Belediye Başkanı Resul Yılmaz, İHH yetkilileri ve katılımcılara yetim çocuklara oyuncak dağıttı. Mutluluğu gözlerinden okunan yetimler, çok eğlendiklerini söyledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yetim Çocuklar Gönüllerince Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement