Yetimler Yararına "İYİLİK Kermesi" Deniz Feneri Derneği 'nden - Son Dakika
Güncel

Yetimler Yararına "İYİLİK Kermesi" Deniz Feneri Derneği 'nden

Yetimler Yararına "İYİLİK Kermesi" Deniz Feneri Derneği \'nden

Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi'nin yetimler yararına düzenlediği "İyilik Kermesi" Anfa Fuar Merkezinde açıldı.

29.04.2015 16:07  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açılışa; Eski Başbakan Yardımcısı Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ak Parti Ankara Milletvekili Adayı Selim Cerrah, Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Başkanı Mevlüt Koca ve yönetim kurulu üyeleri, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Eranıl, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türker, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, BELKO AŞ Ankara Kömür ve İhtiyaç Maddeleri Limited Şirketi Genel Müdürü Ruhi Kurnaz, dernek gönüllüleri ve hayırseverler katıldı.

Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt yaptığı açıklamada, "Deniz Feneri, ülkemizdeki ve dünyadaki yetimlere el uzatıyor. Bütün coğrafyalarda haksız ve acımasız iç savaşların sonucunda milyonlarca Müslüman, arkalarında milyonlarca yetim bırakarak şehit oldular. Dünyada yaklaşık 400 milyon yetim çocuk var. 100 milyonu sokaklarda ve savunmasız yaşıyor. Her yıl 3,5 milyon çocuk yetim kalıyor. Biz sahip çıkmazsak onları; organ mafyaları, fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri, savaş finansörleri, misyoner organizasyonlar ve bu yüzyılda hala köle ticareti yapanlar kötü emelleri için kullanacaklar. Deniz Feneri, maddi imkânlardan yoksun yetim öğrencilere, öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacıyla destek oluyor.

Yetim kalmış gelin ve damat adaylarına rüyalarındaki gelinliği ve damatlığı hediye ediyor. Yeni kurulan yoksul yuvaların mobilya, beyaz eşya ve ev tekstili ihtiyaçlarını karşılıyor.

Afrika ülkelerinde, eğitim imkânından yoksun yetim çocuklar için yetimhaneler yapıyor. Bu yetimhanelerde yetim çocukların her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca onlara hem kendi gelecekleri, hem de ülkelerinin geleceği için eğitim imkânları sunuluyor.

Ankara Şubemizin "yetimler yararına" düzenlediği "İyilik Kermesi" bugün açıldı. Kermes, 3 Mayıs akşamına kadar Anfa Fuar Merkezinde açık kalacak. Hayırseverlerin bu kermesi destekleyeceklerine inanıyoruz. Bu sayede yüzlerce yetimin daha başını okşamayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yetimler Yararına 'İYİLİK Kermesi' Deniz Feneri Derneği 'nden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement