Yetimler Yararına "Ümmet Iftarı" Verildi - Son Dakika
Güncel

Yetimler Yararına "Ümmet Iftarı" Verildi

Malatya'da, Genç İHH İnsani Yardım Vakfınca Burkina Faso'da yetim öğrencilerin eğitim göreceği Malcolm X Lisesi'nin yapımına katkı sağlamak amacıyla "ümmet iftarı" verildi.

19.06.2017 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da, Genç İHH İnsani Yardım Vakfınca Burkina Faso'da yetim öğrencilerin eğitim göreceği Malcolm X Lisesi'nin yapımına katkı sağlamak amacıyla "ümmet iftarı" verildi.

Kent merkezindeki Şemsiye Sokak'ta düzenlenen iftar programına vatandaşlar ilgi gösterdi.

Programın öncesinde Genç İHH İnsani Yardım Vakfınca mazlum coğrafyaları anlatan fotoğraf sergisi de açıldı.

Vatandaşlar, iftar sonrası Malcolm X Lisesi'ne katkı sağlamak amacıyla yardım sandığına bağışta bulundu.

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, AA muhabirine, vakfın desteğiyle Burkina Faso'da Genç İHH tarafından yapılacak ve yetim öğrencilerin eğitim göreceği Malcolm X Lisesi'ne katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

İHH İnsani Yardım Vakfının birçok ülkede yetimhanesi bulunduğunu ifade eden Derin, "Yeryüzündeki 400 milyon yetim çocuğun 200 milyonuna yakını devlet ve aile korumasından yoksun. Bu çocukların suç örgütlerinin eline geçmemesi için yetimhaneler yapıyoruz." dedi.

"Zengin sofraları kurarak aç kalanların hali anlaşılmaz"

Ramazanda sofraları donatarak, zengin sofraları kurarak aç kalmışların halinin anlaşılamayacağını vurgulayan Derin, iftar menüsünün çorba, ekmek, su ve hurmadan oluştuğunu söyledi.

Derin, "Açın halinden anlayacaksak onların sofrasından da nasiplenmemiz gerekiyor. Yeryüzünde sadece çorbaya talim eden ya da bir parça pirinç aramak durumunda olan insanlarımız var. Afrika'da aç kalan insanlarımız var." ifadelerini kullandı.

Irak'ta 4 milyon, Suriye'de bir milyondan fazla yetim bulunduğunu, Irak'ta 97 bin çocuğun kaybolduğunu, Avrupa'nın göbeği Fransa'da 8 bin Suriyeli çocuktan haber alınamadığını belirten Derin, bazı çocukların organ mafyasının kurbanı olduğunu ifade etti.

Derin, "Çocuklarımızın ve insanlarımızın Batı nezdinde kıymeti bu. Bizim çocuklarımızın organlarını almakta onlar için mubah ve doğal bir yöntem. Bizim çocuklarımızı suç aleti olarak yetiştirip ortaya atmak da onlar için mubah. Çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor." diye konuştu.

Yetimler Yararına "Ümmet Iftarı" Verildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yetimler Yararına 'Ümmet Iftarı' Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement