Yetiştirdiği Köpekler 150 Bin Liraya Kadar Alıcı Buluyor - Son Dakika
Güncel

Yetiştirdiği Köpekler 150 Bin Liraya Kadar Alıcı Buluyor

Yetiştirdiği Köpekler 150 Bin Liraya Kadar Alıcı Buluyor

BURSA'da, büyük ve güçlü köpek türlerinden biri olan Tibet Mastifi yetiştiren Evsin Şentürk (42), kurduğu Avrasya Tibet Mastifi Irk Derneği'nde köpekleri eğitip, satışa sunmaya başladı.

26.03.2019 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da, büyük ve güçlü köpek türlerinden biri olan Tibet Mastifi yetiştiren Evsin Şentürk (42), kurduğu Avrasya Tibet Mastifi Irk Derneği'nde köpekleri eğitip, satışa sunmaya başladı. Tibet Mastifleri'nin dünyanın en pahalı köpek türlerinden biri olduğunu söyleyen Şentürk, "Fiyatları 10 bin liradan başlayıp 150 bin liraya kadar çıkıyor. Yani bir otomobil veya daireyle köpeğimizi takas yapabiliyoruz" dedi.

Safkan ırk köpek yetiştirmek için girişimlerde bulunan Evsin Şentürk, Çin'den Tibet Mastifi satın aldı. 2017 yılında Nilüfer'de Avrasya Tibet Mastifi Irk Derneği'ni kurarak Tibet Mastifi cinsi köpekleri eğitmeye başlayan Şentürk, köpeklerden yavru alarak sayılarını da artırmaya başladı. Çalı Mahallesi'ndeki dernek binasında köpekleri yetiştirmeye devam eden Şentürk, gün geçtikçe bu hayvanlara olan ilginin arttığını söyledi.

AYNI ZAMANDA SAVAŞ KÖPEĞİ

Tarih boyunca çeşitli devletlerin Tibet Mastifleri'ni savaş köpeği olarak kullandığını belirten Şentürk, "Bu köpekler tarih boyunca insanları koruma amaçlı ve aile dostu köpek olarak kullanılmıştır. Aynı zamanda savaş köpeğidir. Cengiz Han, 30 bin kişilik bir ordu kurarak ordunun en önünde Tibet Mastiflerini kullanmıştır. Erkekler 80 ile 100 kilo arasında olur. Ortalama 90 kilodur. Dişiler ise 70 ile 90 kilo arasındadır" dedi.

AİLE DOSTU

Yavruyken eğitilmeye başlanan köpeklerin iyi bir aile dostu olduğunu dile getiren Şentürk, "Kendinden zayıf olan hiçbir canlıya tepki göstermez ve saldırıda bulunmaz. Zeka seviyesi çok yüksek bir köpektir. İnsanlarla karşılaştığı zaman önce vücut dilini okur, analiz eder ve suratını görmek ister. Karşısındaki tehditkar ya da art niyetli biriyse bunu anlar ve sahibini koruma moduna geçer. Karşısındaki tehditkar değilse sahibiyle birlikte gayet sakin bir şekilde oturur, karşıdan gelen kişi bunu sever. Agresifliği sadece ailesini korumaya yöneliktir. Tamamen aile köpeğidir. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar" diye konuştu.

Fiyatlarının lüks bir otomobil veya ev fiyatına denk olduğunu söyleyen Şentürk, " Türkiye'de ürettiğimiz için fiyatı makul tutmaya çalıştık. O yüzden yavru fiyatlarımız 10 bin liradan başlıyor. Yetişkinlerin fiyatı ise 10 bin liradan başlayıp 150 bin liraya kadar çıkıyor. Yani bir otomobil veya daireyle köpeğimizi takas yapabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yetiştirdiği Köpekler 150 Bin Liraya Kadar Alıcı Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi
    14:00 Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'İngilizce Bilgi Kültür Yarışması'nda 33 okul yarıştı. Yarışma, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye teşvik edilmesi, takım ruhunun geliştirilmesi ve etkileşimin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi. Finalde dereceye giren 4 okul belirlendi ve etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer izledi.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, ikili ticari ilişkileri geliştirme ve işbirliğini daha fazla alanda genişletmenin yollarını arayan temsilcilerin katılımıyla İstanbul'da düzenlendi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
    13:59 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında Hollanda'ya gitti ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze'deki son durum, Ukrayna'daki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi
    13:58 Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Özel bir şirketin arama kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği teleferikte mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarma malzemelerinin teleferik kabininin içinde bulunması sayesinde tahliye işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

  • Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi
    13:48 Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında zarar gören marketin hasarı dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde marketteki ürünlerin tamamen yandığı ve çatının çöktüğü görüldü.


Advertisement