Yetiştirdiği küçükbaş hayvanı satıp, parasını depremzedelere bağışladı - Son Dakika
Genel

Yetiştirdiği küçükbaş hayvanı satıp, parasını depremzedelere bağışladı

Yetiştirdiği küçükbaş hayvanı satıp, parasını depremzedelere bağışladı Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde hayvan yetiştiriciliği yapan aile, yetiştirdiği küçükbaş hayvanı satarak ücretini depremzedelere bağışladı.

11.02.2023 01:09  Güncelleme: 01:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yetiştirdiği küçükbaş hayvanı satıp, parasını depremzedelere bağışladı

KASTAMONU - Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde hayvan yetiştiriciliği yapan aile, yetiştirdiği küçükbaş hayvanı satarak ücretini depremzedelere bağışladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları sürerken diğer yandan da deprem bölgesine yardımlar aralıksız devam ediyor.

Bu çerçevede Kastamonu'nun Hanönü ilçesine bağlı Yeniköy Çayırcık Mahallesinde ikamet eden ve çiftçilik ile geçimini sağlayan Kemal Kayacan, oğlu Hüseyin Kayacan ile birlikte yetiştirdikleri küçükbaş hayvanı Hanönü Canlı Hayvan Pazarına getirerek sattı. Sattıkları hayvanın ücretini çiftçi Kemal Kayacan, oğlu Hüseyin Kayacan ile birlikte Hanönü Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasının bulunduğu yere geldi. Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar tarafından karşılanan Kemal Kayacan ile oğlu Hüseyin Kayacan, Başkan Uçar'a sattıkları hayvanın ücretini teslim etti.

Bu duyarlı davranış için aileye teşekkür eden Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, "Beslemekte oldukları hayvan sürüsünden bir tane koyunu pazarda satarak bedelini 10 ilimizde yaşanan afet bölgesine göndermek üzere bizlere teslim ettiler. Kendilerine bu genç kardeşimizin duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm ilçe halkımıza örnek olması temennisinde bulunuyorum" dedi.

Yetiştirdiği küçükbaş hayvanı satıp, parasını depremzedelere bağışladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Yetiştirdiği küçükbaş hayvanı satıp, parasını depremzedelere bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement