Yetkili Sendika Yine Eğitim Bir Sen Oldu - Son Dakika
Yerel

Yetkili Sendika Yine Eğitim Bir Sen Oldu

Yetkili Sendika Yine Eğitim Bir Sen Oldu

Şanlıurfa'da 5 bin 958 üyesi bulunan Eğitim-Bir-Sen, tekrardan yetkili sendika seçildi.

28.05.2014 14:33  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da eğitim alanında en çok üyesi bulunan Eğitim Bir Sen, yetkili sendika olarak mutabakat imzaladı. Urfa'da 5 Bin 958 üyesi bulunan sendikanın çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceği bildirildi. Söz konusu mutabakatın imzalandığını belirten Eğitim Bir Sen Urfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun yaptığı açıklamasında, "Bu yetkili olma sürecimizde destek veren başta işyeri temsilcilerimize, ilçe temsilcileri ve yönetimimize ve emeği geçen tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu.

Sendikalarının her zaman hizmetten yana olduğunun altını çizen Coşkun açıklamasında şu ifadelerine yer verdi: "'Kavga zemininde rekabet sendikacılığı değil, rekabet zemininde hizmet sendikacılığı' sloganıyla başlayan yolculuğumuz da yetkimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa şubesi olarak 2009 yılında yetkili sendika olmuş ve bugün imzalanan mutabakat metni ile yetkisini perçinlemiştir. Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa şubesi olarak imzalanan mutabakata göre, Eğitim-Bir-Sen 5958 üye ile yetkili sendika olmuştur."

'UCUBE YÖNETMELİKLER DEĞİŞTİRİLMELİDİR'

Coşkun açıklamasının ilerleyen cümlelerinde sendikalarının ülke gündemini yakından takip ettiğini ve sorunların çözümüne yönelik somut adımlar attığını da belirterek, geçtiğimiz dönemlerde düzenlenen 'Başörtüsü' kampanyasına değindi. Sendikaları bünyesinde başörtüsü sorununu aşabilmek için 12 milyonun üzerinde imza topladıklarını ve bu tür faaliyetlerinin süreceğini dile getiren Coşkun, "Sendikacılıkta daha çok yaptıklarımıza ve yapacaklarımıza bakarak yetkimizi devam ettireceğiz. Eğitim-Bir-Sen'in (Memur-Sen), kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması için, 12 milyon 300 bin imza toplayarak güçlü iradesini ortaya koymuştur. Sendikamız, ülkemizi büyük bir ayıptan kurtarmaya vesile olmuştur. Ancak bu serbestliğin bütün kamu çalışanlarını kapsamasını ve öğrencilere de verilmesini istiyoruz. Ucube yönetmeliklerin değiştirilerek özgürlüklerin herkesi kapsaması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitimin kaldırılarak 4+4+4 şeklinde kademeli eğitime geçilmesinde, Kur'an-ı Kerim, Siyer, Temel Dini Bilgiler gibi derslerin okullarda okutulmasında, meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılmasında Eğitim-Bir-Sen öncü olmuştur. İki toplu sözleşmede eğitim çalışanları adına 18 kazanıma imza atan Eğitim-Bir-Sen, özlük ve özgürlükler konusunda yeni kazanımlara imza atmak için mücadelesini sürdürmektedir" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yetkili Sendika Yine Eğitim Bir Sen Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement