YGA Zirvesi-Gençlerin yüzde 90'ı girişimci olmayı hayal ediyor - Son Dakika
Ekonomi

YGA Zirvesi-Gençlerin yüzde 90'ı girişimci olmayı hayal ediyor

YGA Zirvesi-Gençlerin yüzde 90\'ı girişimci olmayı hayal ediyor

Tu¨rkiye'de kurulan, ka^r amacı gu¨tmeyen uluslararası sivil toplum kurulus¸u Young Guru Academy'nin (YGA) Gençlik Araştırması sonuçlarına göre;

19.12.2020 13:45  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tu¨rkiye'de kurulan, ka^r amacı gu¨tmeyen uluslararası sivil toplum kurulus¸u Young Guru Academy'nin (YGA) Gençlik Araştırması sonuçlarına göre; ankete katılan gençlerin yüzde 90'ı girişimci olmayı hayal ettiklerini, yüzde 77'si lise ve üniversitede aldığı eğitimin onları iş hayatına hazırlamadığını belirtti.

Her sene 50 bin lise ve üniversite öğrencisinin başvurduğu YGA'nın bu yıl 20.'sini, "Kanatlarını Dünyaya Aç" temasıyla düzenlediği YGA Zirvesi dijital olarak gerçekleşti.

Zirveyle ilgili konuşan YGA Başkanı Melike Aydın, "Bu yıl 20. YGA Zirvesi'nde pek çok ilki hayata geçirdik. YGA Zirvesi'ni ilk kez dijital olarak yaptık ve bugüne kadarki en yüksek izlenme oranına ulaştık. Bu yıl YGA Zirvesi yüzde 99 memnuniyet oranı ile en çok beğenilen zirve oldu. İlk kez 26 interaktif seans yaptık. İlk kez YGA Zirvesi'ne katılan gençlerle ilgili bir araştırma yaptık. FutureBright ile yaptığımız Gençlik Araştırması kapsamında YGA Zirvesi'ne katılan gençlerin, girişimciliğe ve geleceğe bakış açısını değerlendirdik" dedi.Dr. Mehmet Öz, Harvard & MIT'de kürsüsü bulunan tek Türk profesörü Mehmet Toner, Endeavor Kurucusu Linda Rottenberg, New York Times'ın çok satan yazarlarından Zainab Saibi, Bülent Eczacıbaşı, Vuslat Doğan Sabancı, Imperial College Profesörü Washington Ochieng'in de yer aldığı YGA Zirvesi, 133 konuşmacıyı ağırladı. Interaktif seansların yer aldığı zirve, 20 farklı ülkeden izlendi.Zirve kapsamında YGA ve FutureBright iş birliğiyle, YGA Zirvesi'ne başvuran 1200 genç ile yapılan Gençlik Araştırması sonuçları da açıklandı. Araştırma sonuçları çarpıcı sonuçları ortaya koydu. Buna göre; gençlerin önceliği, saygın bir firmada çalışmak değil. Gençler anlamlı bir iş yapmayı ve huzur içinde çalışabilecekleri bir iş ortamı arıyorlar. Çok para kazanmayı değil, kendilerini geliştirebilecekleri bir iş yapmayı tercih ediyorlar.Gençlik Araştırması'nın diğer çarpıcı sonuçları şöyle;Ankete katılan gençlerin yüzde 90'ı girişimci olmayı hayal ediyor.Gençlerin yüzde 77'si lise ve üniversitede aldığı eğitimin onları iş hayatına hazırlamadığını söylüyor.Gençler girişim kurarken en çok yol gösteren kişi ve finansal destek eksikliği çekiyor.Gençlerin yüzde 60'ı girişimlerini Türkiye'de, yüzde 40'ı ise yurt dışında kurmak istiyor.

Zirvede, teknolojide rol model kadınlar yetiştiren ve kadınların istihdamlarını sağlayan eğitim teknolojisi girişimi Up School'un lansmanı yapıldı. YGA Zirvesi; Yapı Kredi, Ford Otosan, LC Waikiki ve Zorlu Holding stratejik ortaklığıyla; mekan sponsoru Avantgarde Otel ve yayın sponsoru Harvard Business Review desteğiyle hayata geçti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi YGA Zirvesi-Gençlerin yüzde 90'ı girişimci olmayı hayal ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement