Ygs Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Ygs Tatbikatı

Ygs Tatbikatı

Samsun'da üniversiteye hazırlanan öğrenciler için, Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS) öncesinde kurallarının birebir uygulandığı tatbikat sınavı gerçekleştirildi.

17.03.2013 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da üniversiteye hazırlanan öğrenciler için, Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS) öncesinde kurallarının birebir uygulandığı tatbikat sınavı gerçekleştirildi.

Başarı Üniversitesi'nde özel bir dershanenin katkılarıyla gerçekleştirilen YGS tatbikatına 580 öğrenci katıldı.

Sınavın yapılacağı binaya YGS'deki kurallara göre güvenlik kontrolünden geçtikten sonra alınan öğrenciler, 1 hafta sonra yapılacak gerçek sınavın heyecanını atmaya çalıştı.

YGS kurallarının geçerli olduğu sınavda, her öğrenciye adlarına düzenlenmiş optik formlarla içinde kalem, silgi, kalemtraş, şeker ve peçete bulunan sınav seti verildi. Cep telefonu, saat, kolye, atkı gibi malzemelerini emanete teslim eden öğrenciler içerde ter dökerken, veliler de okul bahçesinde çocuklarını bekledi.

Sınav koordinatörü Adnan Demirci, Türkiye'nin en büyük sınav provasını hayata geçirdiklerini söyledi.

Sınav anının çok önemli olduğunu belirten Demirci, "Sınav kaygısı içinde bulunan bir öğrencinin 1 yıllık emeği boşa gidebilir. Bu kaygıyı daha aza indirgemek ve o anı 1 hafta önce yaşamalarını sağlayarak öğrencilerin heyecanını üzerlerinden atmasını amaçladık. Sınava velilerimizi de davet ettik ki, öğrencilerimiz gibi onlarında heyecanını yenmesini istedik. Gerçeğe yakın bir sınav olduğu için öğrencileri ve velileri gelecek haftaki sınava hazırladık" dedi.

Muhabir: İlyas Gün

Yayıncı: Mehmet Kumcağız - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ygs Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement