Ygs'ye Girecek Öğrencilere Motivasyon Semineri - Son Dakika
Yerel

Ygs'ye Girecek Öğrencilere Motivasyon Semineri

Ygs\'ye Girecek Öğrencilere Motivasyon Semineri

Niğde Başarı Özel Etüt Eğitim Merkezi tarafından Yüksek öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi sınava girecek olan öğrencilere yönelik ’YGS Motivasyon Semineri’ düzenlendi.

12.03.2016 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Başarı Özel Etüt Eğitim Merkezi tarafından Yüksek öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi sınava girecek olan öğrencilere yönelik 'YGS Motivasyon Semineri' düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan Ahmet Fırat Aslan, işe önce kendine inanarak başlamak gerektiğine dikkat çekti. "Ben bu sınavda ne yapacağım diye düşünmek yerine, 'Bu sınavı kazanacağım' demek önemli." diyen Ahmet Fırat Aslan öğrencilere şu önerilerde bulundu:

"2 milyon 173 bin kişi sınava girecek. Böyle bir durumda sınav kaygısını ister istemez yaşanması olası bir durum. Biz bununla nasıl baş edebiliriz onlara bir bakalım. Hiçbir zaman sınavın kendisi kaygı konusu olmamıştır. Sınava yüklenen anlam bize kaygı oluşturuyor. Bizi stresesokan yada bizde kaygı oluşturan şey sınava ne anlam yüklediğimizdir. İyi bir meslek takdir edilmek mahcup olmamak yada gurur duyulmak bunlar sınava yüklenilen anlamlardır. Sınava yüklenilen anlamlar nedeniyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu söylediklerimizin hepsi dışsal uyarılar yani çevreye yönelik bir şeydir. Bizim en büyük sıkıntı yaşadığımız konu başkasının gözüne girme anlayışıdır. Yada onları nasıl memnun edebiliriz anlayışıdır. Unutmayın, biz bir daha bu yaşı yaşamayacağız. Biz başkası için yaşamıyoruz. Ben özellikle şunu söylemeye çalışıyorum, 100 yıl önce buradaki insanlar burada yoklardı. 100 yıl sonrada olmayacağız. Ben bu zaman diliminde yaşayacaksam yani belli bir süre sonra olmayacaksam hiçbirimiz olmayacaksak ben bu günleri bir daha yaşamayacaksam bu ana bir daha dönmeyeceksem unutmayın başkası için yaşamayın. Bu sınavı başkalarını memnun etmek için değil kendiniz için girin."

YGS Motivasyon Semineri'nin ardından YGS sınavına girecek olan öğrenciler için moral eğlencesi düzenlendi. Seminerin sonunda öğrenciler gönüllerince eğlenip stres attı.Öğrenciler programı düzenleyen Niğde Başarı Özel Etüt Eğitim Merkezi yetkilileri, Süleyman Akbulut, Fevzi Koçak ve Azmi Kiper'e teşekkür etti. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ygs'ye Girecek Öğrencilere Motivasyon Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement