Yiğitler Barajı'yla 40 Yıllık Rüya Gerçek Oluyor - Son Dakika
Ekonomi

Yiğitler Barajı'yla 40 Yıllık Rüya Gerçek Oluyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Yiğitler Barajı ile İzmir Kemalpaşa'nın 40 yıllık rüyasını gerçeğe dönüştürerek hem sanayicilerimize hem de çiftçilerimize su temin edeceğiz" dedi.

14.11.2017 12:17  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yapımı devam eden Yiğitler Barajı'nın tamamlanmasıyla Kemalpaşa'nın 40 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşeceğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Kemalpaşa Yiğitler Barajı inşaatı hızla ilerliyor. Nisan ayında temeli atılan ve 100 milyon liraya mal edilmesi planlanan projede, tünel giriş-çıkış portal kazıları tamamlanırken, yakın zamanda sıyırma kazılarına başlanacak.

"3 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK"

Hem Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ne (KOSBİ) hem de civardaki arazilere su temin edilecek projenin 3 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Tamamlandığında 12 bin 661 dekar tarım arazisini suyla buluşturacak barajın gövde yüksekliği 102 metre olacak. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu şeklinde yapılacak olan baraj, yıllık 16,12 milyon metreküp suyu regüle edecek. Bu suyun 9,27 milyon metreküplük kısmı KOSBİ bünyesindeki sanayi tesislerinin kullanımına, 6,85 milyon metreküplük kısmı ise zirai maksatla kullanıma verilecek.

"HEM SANAYİCİMİZE HEM DE ÇİFTÇİMİZE SU TEMİN EDECEĞİZ"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce inşa edilen barajın en kısa zamanda tamamlanarak hizmete alınacağını belirtti.

Kentte muazzam yatırımlara imza attıklarını ifade Eroğlu, şunları kaydetti:

" İzmir'de baraj, gölet ve sulama tesisi olmak üzere çok ciddi tesisler inşa ettik ve halen de yeni tesisler kazandırmaya devam ediyoruz. Yiğitler Barajı ile şehrin 40 yıllık rüyasını gerçeğe dönüştürerek hem sanayicilerimize hem de çiftçilerimize su temin edeceğiz. Böylece milli ekonomimize de katkıda bulunacağız."

Yiğitler Barajı\'yla 40 Yıllık Rüya Gerçek Oluyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yiğitler Barajı'yla 40 Yıllık Rüya Gerçek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.


Advertisement