Yıl-Mek'te Kayıtlar Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Yıl-Mek'te Kayıtlar Devam Ediyor

Yıl-Mek\'te Kayıtlar Devam Ediyor

Geride kalan eğitim yılında 31 mahalle, 225 sınıf ve 85 branşta verdiği kurslarla 15 bin 895 kursiyeri meslek sahibi yapan YIL-MEK'te kursiyer kayıtları devam ediyor.

22.09.2018 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2018-2019 EĞİTİM YILINDA, WEB TASARIMI, EBRU, AHŞAP YAKMA, İĞNE OYASI, FİLOGRAFİ, MÜZİK VE OSMANLICA, Kadınlara ve gençlere verdiği kurslar ile ekonomiye ve istihdama katkıda bulunan, okul öncesi eğitim hizmetleriyle minikleri temel eğitime hazırlayarak geleceklerine değer katan Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), 2018-2019 eğitim yılında kayıtlar devam ediyor.

Yıldırımlıların meslek sahibi olmasına katkı sağlamanın yanı sıra, hobi edinmeleri için hizmet veren Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, 2018-2019 eğitim yılında, meslek edindirme, hobi, dikiş-nakış-mefruşat, geleneksel el sanatları, müzik ve dil alanlarında 36 merkezde 93 branşta eğitim verecek. Web tasarımı, bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe, işaret dili, grafik animasyon, autocad, terarium, kazaz, kağıt rölyef, el sanatları, amigurumi, ebru, resim, ahşap yakma, wayuu çanta, ahşap oyma, iğne oyası, tel kırma, cam, üfleme, hat, filografi, kaligrafi, tezhip, müzik, Osmanlıca, Arnavutça, Arapça ve İngilizce gibi branşlarda, birbirinden uzman eğitmenler tarafından eğitim almak, aldığı eğitimle meslek sahibi olmak isteyen Yıldırımlılar, 30 Eylül 2018 tarihine kadar kayıtlarını yaptırabilecekler. Kursiyerlerin el ürünleri, Yıldırım Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi (YIL-KA KOOP) tarafından pazarlanarak satışı sağlanıyor. İşletmesini kurmak isteyenler için KOSGEB işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimi de veriliyor.

ANNE ŞEFKATİYLE EĞİTİM

Öte yandan yine 2017-2018 eğitim yılında 35 mahalle, 58 sınıf ve 104 şubede 3 bin 914 çocuğu geleceğe hazırlayan YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfları, 2018-2019 eğitim yılında da çocukların ikinci evi olmaya hazırlanıyor. Çocuklarının değerleriyle, kültürüyle, gelenekleriyle ve kaliteli bir okul öncesi eğitimle yetişmesini isteyen Yıldırımlılar, 4 yılda on binden fazla çocuğun ücretsiz eğitim aldığı Okul Öncesi Eğitim Sınıfları'na çocuklarını kayıt ettirebilirler. 37 merkezde eğitim verecek olan YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıfları, geleceğin güvencesi olmaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıl-Mek'te Kayıtlar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement