Yıl-Mek'ten 10. Yılsonu Sergisi - Son Dakika
Güncel

Yıl-Mek'ten 10. Yılsonu Sergisi

Yıl-Mek\'ten 10. Yılsonu Sergisi

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları '10. Yıl Sonu Sergisi' açıldı.

23.05.2015 14:24  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Törende konuşan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Kurslarımız insanlarımıza mesleki ve el sanatları konusunda önemli kazanımlar sağlıyor. Adeta onların koluna bir altın bilezik takıyoruz" dedi.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, YIL-MEK kursiyerleri ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Üreten toplumun bir parçası olmak için YIL-MEK'te eğitim gören kursiyerlerimizle bu anlamlı günlerinde bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum" dedi.

İLÇE EKONOMİSİ KALKINACAK

YIL-MEK'in ilçenin ekonomisine istihdam ve iş gücü anlamında önemli katkılar sağladığını aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Meslek edindirme kurslarımız sayesinde vatandaşlarımız, mesleki ve sanat anlamında önemli kazanımlar elde ediyor. İlerleyen dönemlerde de yapacağımız yatırımlarla daha da geliştireceğimiz YIL-MEK, Yıldırımlıların koluna altın bilezik takmaya devam edecek" diye konuştu. İlçe nüfusunun yarsının kadınlardan oluştuğunu hatırlatan Başkan Edebali, "Aile ekonomisine katkıda bulunmak için meslek edinmek isteyen kadınlarımızın mutluluğu için çalışıyoruz. Mutlu kadın, mutlu çocuklar, mutlu çocuklar ise aydınlık gelecek demek. Bundan dolayı özellikle kadınlarımıza yönelik kurslarımızı çok önemsiyoruz. İnanıyorum ki istihdama katılan kadınlarımız sayesinde kadın eli değen ilçe ekonomisi daha fazla kalkınacak" ifadelerini kullandı.

YENİ YILDIRIM HAYATIN HER ALANINDA

YIL-MEK'in amacına uygun olarak örnek çalışmalara imza attığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlı' ta "Bu sergi aracılığıyla ilçenin kalkınmasında önemli bir rol oynayan kursiyerleri ve desteklerini esirgemeyen Başkan İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür ediyorum" dedi. Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise Yıldırım'da her zamanki gibi güzel işlere imza atıldığını belirterek, "Güzel sanat eserlerini ortaya çıkaran kursiyerleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Binici de 10. Yılsonu sergisinde Yıldırımlılarla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydederek, "Mesleki ve sanat anlamında kazanımlar elde eden kursiyerlerin Yıldırım'a önemli katkılar sunacaklardır" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, YIL-MEK kursiyerlerine sertifikalarını verdi. Daha sonra sergi açılışını gerçekleştiren Başkan Edebali, sergideki sanat eserlerini inceleyerek kursiyerler ve aileleri ile sohbet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıl-Mek'ten 10. Yılsonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement