Yılana Benzeyen Oluklu Kertenkeleler Sokağa Yayılınca Çevre Sakinlerinin Korkulu Rüyası Oldu - Son Dakika
Güncel

Yılana Benzeyen Oluklu Kertenkeleler Sokağa Yayılınca Çevre Sakinlerinin Korkulu Rüyası Oldu

Bahçeşehir Gölet'te imar izni verilen parseller satılınca inşaat çalışmaları başladı. Yuvaları tahrip edilen oluklu kertenkeleler ise nesli tükenmekte olmasına rağmen yılan sanılıp öldürülmeye başlandı.

25.05.2018 10:02  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da imar izni verilen Bahçeşehir Gölet'te 107 dükkânlık bir alanda inşaat çalışması yürütülüyor. Başakşehir Belediyesi "Göleti iki kat büyütüyoruz" sloganıyla yola çıkarak, toplamda 6 parselden oluşan göletin 607/10 No'lu parseline yüzde 5 imar izni vererek ihale açtı. İnşaat çalışmaları sebebiyle de oluklu kertenkeleler yollara düştü. Nesli tükenmekte olan kertenkeleler, yılan sanılıp öldürülüyor.

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN OLUKLU KERTENKELELER YOLLARA ÇIKTI

Belediye, diğer parselleri de dahil ederek toplam alanın yüzde 23'üne denk düşen büyüklükte imar izni verdi. Toplam 13 bin 500 metrekareye çıkan inşaat alanı doğal yaşamı etkileyince oluklu kertenkeleler yollara düştü.

Yılana Benzeyen Oluklu Kertenkeleler Sokağa Yayılınca Çevre Sakinlerinin Korkulu Rüyası Oldu

YILANA BENZETİLDİĞİ İÇİN ÖLDÜRÜLÜYORLAR

Aslında zararsız olan ve nesli tükenme riski taşıyan kertenkeleler, görünüş itibarıyla yılana benzetildiği için çevre sakinleri tarafından öldürülüyor.Söz konusu alanda inşaat çalışmaları başlayınca oluklu kertenkelelerin de yuvaları tahrip edildi. Kendilerine sığınacak yer arayan kertenkeleler, Bahçeşehir Gölet çevresinde sıkça görülmeye başlandı.

Yılana Benzeyen Oluklu Kertenkeleler Sokağa Yayılınca Çevre Sakinlerinin Korkulu Rüyası Oldu

Kol ve bacağı bulunmayan ve yapı olarak yılanlarla bire bir benzerlik gösteren kertenkeleler, ilçe sakinlerinde büyük panik yaratıyor. Hiçbir zararı olmayan ve oldukça uysal olan oluklu kertenkeleler, vatandaşlar tarafından öldürülmeye başlandı.

"ÇOĞU HAYVAN İNŞAAT ÇALIŞMASI NEDENİYLE ZOR DURUMDA"

Çalışmalar nedeniyle bölgede doğal yaşamın altüst olduğunu belirten Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nden Kudret Çelebi, "Yuvaları tahrip edilince başta oluklu kertenkele gibi hayvanlar yollara düştü. Hoşdere yatağında yürütülen inşaat çalışmaları nedeniyle ördekler de inşaat sahasında dolaşmaya başladı.

Yılana Benzeyen Oluklu Kertenkeleler Sokağa Yayılınca Çevre Sakinlerinin Korkulu Rüyası Oldu

Proje alanına katılan arıtma tesisinin yıkılması ise gölet suyunda kirlenmeye yol açtı. Su, devir daim sistemiyle çekilip temizlenmeden pompalanıyor. Sadece oluklu kertenkeleler değil, balıklar, balıkçıllar, ördekler, kazlar ve kaplumbağalar da temizlenmeyen sular nedeniyle zor durumda" dedi.

SATILAMAZ ŞERHİ OLMASINA RAĞMEN SATILDI

Alanın önemli olduğunu belirten Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri avukatı Cenk Söbe ise "Parsellerde 'Satılamaz' şerhi olmasına rağmen satış gerçekleşti. Biz de ihalenin iptali davası açtık ve kazandık. İptal ettirdiğimiz planda inşaat hakkı yüzde 5'ti. Zaten imar planına aykırı olan inşaatı hukuka uydurmak için yüzde 23'lük yeni bir imar planı hazırlandı. 3 bin metrekare izin verilmesi gerekirken 13 bin 500 metrekare izin verildi" diye konuştu.

(Kaynak: Habertürk)

Yılana Benzeyen Oluklu Kertenkeleler Sokağa Yayılınca Çevre Sakinlerinin Korkulu Rüyası Oldu

Son Dakika Güncel Yılana Benzeyen Oluklu Kertenkeleler Sokağa Yayılınca Çevre Sakinlerinin Korkulu Rüyası Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Fatih: Bildigin yilan iste bu biz akpliyiz kül yutmayiz:) 7 12 Yanıtla
  • misafir2: Madem hayvanların nesli tükenmekte, neden o zaman yaşam alanları imara açılıyor, tabi işiniz gücünüz rant başka işe kafanız çalışmaz, çalışsaydı eğer ülke bu halde olmazdı. 14 3 Yanıtla
  • Boğazlıyanlı: Kesinlikle artık "TAMAM" 9 6 Yanıtla
  • Feza Mantar Tabancası Yön.Kur.Başk.: Doğayı mahvettiniz. Bina yapmayın artık çadır kurun. 11 2 Yanıtla
  • Kadı: Satın! Satılmayan, özelleştirilmeyen tahrip edilmeyen yer kaldı'mı? Bu memlekete en büyük zararı sözde sahip çıkanlar verdi. Artık öyle bir duruma düştük'ki, hiç kimse korkusundan yada yalakacılığından Hiç bir haksızlığı sorgulayamıyor. "Devletin malı deniz,yemeyen keriz!" Lafı hala hakim. 9 2 Yanıtla
  • Sultan Ibrahımoglu: kafa yapısından belli yılan olmadığı. yazık öldürmeyin hayvanları 10 0 Yanıtla
  • evet: doğa ve hayvan düşmanları iş başındalar.. 8 0 Yanıtla
  • serhat: resmen yılan sadece adınına kertenkele demişler. serce yada tavşan da diyebilirlerdi ama bu yınede yılan gercegini degiştirmezdi 1 7 Yanıtla
  • Hgggggmkj: Bunlar para duskunu her seyi satarlar gercehi satlmayan tek bizler kaldik 3 4 Yanıtla
  • DIRIJ GAZİ UZUN: yılan değil arkadaslar. adıyamanda da var 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şehitlerin aziz hatıralarına vefa
    11:05 Şehitlerin aziz hatıralarına vefa

    Şehitlerin aziz hatıralarına vefa Erzurumlu 357 şehit evine tek tek gittiler Erzurum'da yaşamış ve vatan için canlarını feda etmiş 357 şehidin anısına duyulan saygı ve minnettarlığı ifade etmek amacıyla 'Aziz Hatıralarımıza Vefa Projesi' düzenlendi.

  • Emekli Polis Ahşap Eşya Yaparak Gelir Elde Ediyor
    11:05 Emekli Polis Ahşap Eşya Yaparak Gelir Elde Ediyor

    Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki emekli polis Zekeriya Şimşek, emeklilik sonrası ahşap sanatına merak sardı. İlk olarak eşine ahşaptan spatula yapan Şimşek, daha sonra yaptığı ürünlerin beğenilmesiyle satışına başladı. Atölyeye ihtiyaç duymadan ahşap sanatını sürdüren Şimşek, gürgen, ceviz ve meşe ağaçlarından doğrama tahtası, spatula, tokmak, nihale, tabure ve zeytin kırma aleti gibi ürünler yapıyor.

  • Kütahya'da Minikler Okullar Arası Judo Müsabakaları Sonuçları
    11:05 Kütahya'da Minikler Okullar Arası Judo Müsabakaları Sonuçları

    Kütahya'da yapılan Minikler Okullar Arası Grup Judo Müsabakaları sonucunda Buğlem Maran 2., Taha Yasin Özdel ve Süleyman Yiğit ise 3. olarak final müsabakalarına gitmeye hak kazandı. Mina Çiftçi, Elif Kaygısız ve Eymen Ozal ise 5. oldu.

  • Van, Bitlis ve Muş'ta Kar Nedeniyle 158 Yerleşim Birimine Ulaşım Sağlanamıyor
    11:05 Van, Bitlis ve Muş'ta Kar Nedeniyle 158 Yerleşim Birimine Ulaşım Sağlanamıyor

    Van, Bitlis ve Muş illerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 158 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Van'da 11 mahalle ve mezranın yolu kar ve tipi nedeniyle kapandı. Karla mücadele ekipleri yolları açmak için çalışmalara başladı. Muş'ta ise 102 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Bitlis'te ise 45 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Devam Ediyor
    11:04 Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Devam Ediyor

    Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı illerinde kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Erzurum'da park ve bahçeler karla kaplanırken, kuşlar karlı arazilerde yiyecek arıyor. Kars'ta şehir merkezi beyaza büründü ve tarihi yapılar güzel görüntüler oluşturdu. Sarıkamış ve Akyaka ilçelerinde de yoğun kar yağışı etkili oldu. Ardahan'da kent genelinde kar yağışı devam ederken, yüksek kesimlerde tipi ve buzlanma görülüyor. Ağrı'da dağlık alanlar yeniden beyaza büründü.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda mücadele edecek sporculara başarılar diledi
    11:04 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda mücadele edecek sporculara başarılar diledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Antalya'da düzenlenecek 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda (Trisome Oyunları) mücadele edecek milli sporculara başarılar diledi. Oyunlarda atletizm, basketbol, cimnastik, futsal, judo, masa tenisi, tenis ve yüzme branşlarında müsabakalar gerçekleştirilecek. Türkiye'yi 26 Mart'ta sona erecek oyunlarda 86 sporcu temsil edecek.

  • Eskişehir'de 130 Okul Servisi Denetlendi, 2 Araça Cezai İşlem Uygulandı
    11:04 Eskişehir'de 130 Okul Servisi Denetlendi, 2 Araça Cezai İşlem Uygulandı

    Eskişehir'de polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, 130 okul servisi kontrol edildi. Denetimler sonucunda kusurlu bulunan 2 araç ve sahibine 4 bin 641 TL para cezası kesildi.

  • 2023-2024 Av Dönemi Avcılık Sezonu Kapandı
    11:04 2023-2024 Av Dönemi Avcılık Sezonu Kapandı

    Niğde Valiliği, 2023-2024 Av Dönemi av sezonunun 3 Mart tarihi itibariyle ülke genelinde kapandığını duyurdu. Açıklamada, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başladığından dolayı Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayının ortalarına kadar avcılık faaliyetlerinin yasak olduğu belirtildi. Yaban hayatının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için vatandaşlardan duyarlılık bekleniyor.

  • Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak
    11:04 Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Tarsus ilçesine fuar ve kongre merkezi kazandıracaklarını belirtti. Tarsus'un ticaret ve turizm trafiğinin kesişim noktası olduğunu vurgulayan Soydan, modern ve uluslararası bir tesis inşa edeceklerini söyledi.

  • Zeytinburnu Belediyesi 14. Fotoğraf Yarışması Başladı
    11:03 Zeytinburnu Belediyesi 14. Fotoğraf Yarışması Başladı

    Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Fotoğraf Yarışması başladı. Yarışmanın teması Zeytinburnu olacak ve serbest, foto öykü ve dron kategorilerinde gerçekleşecek. Yarışmaya çevrimiçi olarak başvuru yapılacak.


Advertisement