Yılbaşında Alınan Kaloriye Dikkat ! - Son Dakika
Güncel

Yılbaşında Alınan Kaloriye Dikkat !

Prof. Dr. Karakaya, "Özellikle yılbaşı evde kutlanıyorsa, genellikle oturularak geçirilen bir gece olduğu için yüksek kalorili besinlerle alınan enerji harcanmıyor.

17.12.2014 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu nedenle de alınan kalorinin dengelenebilmesi için, özellikle ertesi günün çorba gibi hafif besinlerle geçirilmesi gerekmektedir" dedi

* "Yılbaşı gecesi alınan besinler, sürekli tüketilen besinler haline gelmediği sürece ciddi bir kısıtlama gerektirmez. Öneri olarak tatlı, kuruyemiş, yağlı yiyecekler alındığında dengeleme yapıldığı takdirde ciddi bir sorun oluşturmayacaktır" dedi

Anıl Arı-Çağrı Polat-Zehra Yener

İZMİR (Ege Ajans) - Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Karakaya yaklaşan yılbaşı öncesi, yılbaşı gecesinde tüketilecek besinlerle ilgili uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Karakaya, Türk halkının genel beslenme alışkanlıklarını da göz önünde bulundurarak yılbaşı gecesinin ertesi günü, alınan enerjiyi dengelemek açısından neler yapılabileceği hakkında önerilerde bulundu. Yılbaşı yemeklerinin genelde kuruyemiş, ağır mezeler, kalorisi yüksek besinlerle başladığını ardından hindi eti ya da kırmızı et gibi protein açısından zengin besinler geldiğini söyleyen Prof. Dr. Karakaya, protein ağırlıklı beslenmenin yılbaşı gecesi için de doğru bir tercih olacağını dile getirdi.

"ALINAN YÜKSEK KALORİ DENGELENMELİ"

Yılbaşı gecesi tüketilen yüksek kalorili yiyeceklerden alınan enerjinin genellikle aynı gece harcanamadığını söyleyen Prof. Dr. Karakaya, "Özellikle yılbaşı evde kutlanıyorsa, genellikle oturularak geçirilen bir gece olduğu için yüksek kalorili besinlerle alınan enerji harcanmıyor. Bu nedenle de alınan kalorinin dengelenebilmesi için, özellikle ertesi günün çorba gibi hafif besinlerle geçirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

"BESLENME ALIŞKANLIĞINA DÖNÜŞMEMELİ"

Yılbaşı gecesinde normalin dışında bir beslenme tipi gösterildiğini söyleyen Prof. Dr. Karakaya bu beslenme tipinin bir alışkanlığa dönüşmemesi halinde sorun teşkil etmeyeceğini belirtirken"Yılbaşı gecesi alınan besinler, sürekli tüketilen besinler haline gelmediği sürece ciddi bir kısıtlama gerektirmez. Öneri olarak tatlı, kuruyemiş, yağlı yiyecekler alındığında dengeleme yapıldığı takdirde sorun oluşturmayacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yılbaşında Alınan Kaloriye Dikkat ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement