Yıldırım Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda Dereceye Giren Eserler Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Yıldırım Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda Dereceye Giren Eserler Ödüllendirildi

Kültür-sanat projeleriyle dikkat çeken Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği ‘Yıldırım’da Yaşam’ konulu 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması ödül töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

18.10.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür-sanat projeleriyle dikkat çeken Yıldırım Belediyesi'nin düzenlediği 'Yıldırım'da Yaşam' konulu 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması ödül töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Vali Yardımcıları İbrahim Avcı, Yalçın Bulut ve Nevzat Ergün, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, 23. dönem Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, yazar Sinan Yağmur, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, belediye bürokratları ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Ödül töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali bu sene ilki düzenlenen fotoğraf yarışmasının ilçenin kültür-sanat alanında kalkınmasına öncü olacağını söyleyerek, "Yıldırım'ın estetik yönünün yanı sıra insan-mekan ilişkisini ortaya koyan fotoğraflar, şehrimizin sosyal alanda kalkınmasına önemli faydaları olacaktır" dedi.

FOTOĞRAF YARIŞMASI GELENEKSEL OLACAK

Yıldırım Belediyesi olarak düzenledikleri fotoğraf yarışmasının geleneksel hale getireceklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yenilenen tarihi mekanlarla beraber Yıldırım'a insanların ilgisi ve bakış açısı günden güne değişmekte. Kadim medeniyetimizin mirası olan tarihi eserlerimizin yanı sıra insan boyutunu ortaya koyan fotoğraflar, Yıldırım'ın güzelliklerini ortaya çıkartıyor" diye konuştu. Hem sayı olarak hem de görsel zenginlik açısından beklediklerinin üzerinde eserlerle karşılaştıklarını aktaran Başkan Edebali, "Yarışmamıza 693 fotoğraf katıldı. Bu fotoğraflarla her bir yarışmacımız Yıldırım'ın tarihine geçecek kıymetli eserlere imza attı. Yarışmamızda ödül alan, dereceye giren, katılan herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

ESERLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin konuşmasından sonra 'Yıldırım'da Yaşam' konulu 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda birinci olan Yılmaz Dinçer, ikinci olan Fatih Özenbaş, üçüncü olan Salih Kuş'un yanı sıra mansiyon ödülü alan Ahmet Turan Kural, Suna Erdoğan, Sare Kural, Kazım Torun, Leyla Emektar ve Yıldırım Belediye Başkanlığı Özel Ödülünü alan İsa Cıda ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Ödül töreninden sonra Başkan Edebali ve beraberindekiler Barış Manço Kültür Merkezi Fuaye Salonu'nda dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen fotoğrafların bulunduğu sergiyi gezerek, eser sahiplerinden bilgi aldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldırım Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda Dereceye Giren Eserler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement