Yıldırım Belediyesi'nden Zoonoz Hastalıklara Karşı Önlem! - Son Dakika
Güncel

Yıldırım Belediyesi'nden Zoonoz Hastalıklara Karşı Önlem!

Yıldırım Belediyesi\'nden Zoonoz Hastalıklara Karşı Önlem!

Yıldırım Belediyesi hayvanlardan insanlara geçebilen zoonoz (şarbon, tüberküloz) hastalıklara karşı ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması yaptı.

05.09.2018 16:48  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de görülmeye başlanan ve hayvanlar ile insanların sağlığını tehdit eden önemli rahatsızlıklardan olan zoonoz hastalıklara karşı Yıldırım Belediyesi alarma geçti. Bacillus anthracis adlı bakteriyle ortaya çıkan ve sığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen ve insanlara da bulaşabilen ölümcül bir bakteriyel enfeksiyon hastalığına karşı Yıldırım Belediyesi ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını yürütüyor. Hastalığın meydana gelme olasılığına karşı harekete geçen Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, İsabey Mahallesi'nde bulunan kurban satış ve kesim yerinde detaylı ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. Şu ana kadar ilçede rastlanılmamasına karşın önlemlerini alarak risk oluşma ihtimalinin önüne geçen Yıldırım Belediyesi, vatandaşların sağlığını tehdit eden hastalık karşısında gerekli tedbirlerini aldı.

'RİSKİ EN AZA İNDİRİYORUZ'

Hastalığın Yıldırımlıların sağlığını tehdit etme olasılığına dahi izin vermemek adına girişimlere başladıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Ülkemizde bazı bölgelerde rastlanılan zoonoz hastalıklar insanlarımızın sağlığını tehdit ediyor. Bizler de Yıldırım'da risk oluşması ihtimalini en aza indirmek adına gerekli çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar ilçemizde her hangi bir vakaya rastlanılmamasına rağmen, önlemlerimizi alarak riski sıfıra indiriyoruz. İki yıl boyunca bakterilerin yayılmasıyla hastalığın meydana gelme ihtimaline karşın, Kurban Bayramı dönemlerinde çok sayıda hayvan bulunan satış ve kesim yerinde ilaçlama işlemlerimizi gerçekleştirdik. Belirli aralıklarla ilaçlama işlemlerimize devam ederek insanlarımızın sağlığını tehdit edecek hiçbir unsurun meydana gelmemesi adına alarm durumunda olacağız. Yıldırımlıların sağlığı tüm hizmetlerimizin üzerindedir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldırım Belediyesi'nden Zoonoz Hastalıklara Karşı Önlem! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement