Yıldırım'da Duygu Dolu Gece - Son Dakika
Güncel

Yıldırım'da Duygu Dolu Gece

Kültür sanat etkinliklerinde önemli çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, önemli isimleri ilçe sakinleri ile buluşturmaya devam ediyor.

02.05.2016 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediyesi, kültür sanat aktiviteleri kapsamında ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu ve birbirinden güzel ilahileriyle gönülleri fetheden Sedat Uçan'ı ağırladı.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, 2015 Dünya Güzel Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması birincisi Hafız Yavuz Mutlu'nun Kuran-ı Kerim okuması ile başladı. Sedat Uçan'ın da okuduğu ilahiler ile salonda duygu dolu anlar yaşattığı programda kürsüye çıkan ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu ise Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)'in hayatından kesitler anlattı. Bursa'da yaşanan terör saldırısına da değinen Döngeloğlu, "İnsanlar, İslam ahlakından ve faziletinden uzaklaştıkça ibadethanelere saldırabilecek kadar canileşebiliyorlar. Ama unutmasınlar ki vatanımızı bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Birlik beraberlik içeresinde bu zorlulukların üstesinden geleceğiz. Tıpkı bundan 100 yıl önce Kut'ül Amre'de, yenilmez denilen üzerinde güneş batmayan imparatorluğun ordularını nasıl birlikte püskürttüysek, bu gün de bu hain saldırılara birlik ve bütünlük içeresinde karşı koyacağız" dedi. Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu sözlerine ekleyen Döngeloğlu, "Bu ülke Türk'e de, Kürt'e de, Sünni'ye de Alevi'ye de yeter. Yapmamız gereken bir olmak, birlik olmak ve kardeşlik çerçevesinde kenetlenmek" ifadelerini kullandı. Şehitlik mertebesinin İslamiyet'teki yeri ve önemine de değinen Döngeloğlu, "Zaferler vatan ve millet ruhuyla kazanılmıştır" diyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Sohbetiyle gönülleri fetheden Döngeloğlu, konuşmasını dualarla sonlandırdı.

Program, 2014 Dünya Güzel Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması birincisi Mehmet Bilir'in Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldırım'da Duygu Dolu Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement