Yıldırım'da Klasik Türk Müziği Gecesi - Son Dakika
Güncel

Yıldırım'da Klasik Türk Müziği Gecesi

Yıldırım\'da Klasik Türk Müziği Gecesi

Kültür sanat etkinlikleriyle ilçedeki dönüşümü sosyal yönden de destekleyen Yıldırım Belediyesi, önemli bir programı daha sanatseverlerle buluşturdu.

17.02.2017 15:08  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım'da kültürel değişim seferberliği başlatan Yıldırım Belediyesi, 1975 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devlet tarafından yapılandırılan ilk Türk Musikisi icra kurumu olan ve 2012 yılında yapılan değişiklikle Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu' ismini alan sanat ekibinin gerçekleştirdiği konsere ev sahipliği yaptı.

Milli kültürün, dil ile birlikte en önemli dalı olarak değerlendirilen Türk Musikisi'ni gelecek kuşaklara önemiyle aktarmak; yurtiçinde ve yurtdışında en üst düzeyde icra ve temsil etmek, tanıtmak ve yaygınlaştırmak amaçlarıyla kurulan koro Yıldırımlılarla buluştu. Barış Manço Kültür Merkezi'nde sanatseverlere Klasik Türk Müziği ezgilerinin en güzel örneklerinin sunulduğu etkinliğe katılım yoğun oldu. Şef Mehmet Güntekin'in yönetiminde icra edilen, peşrev, beste, ağır semai, yürük semai, saz semaisi, ve şarkılardan oluşan konserde Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, dinleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldırım'da Klasik Türk Müziği Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement