Yıldırım'da Kreşleri Çocuk Sesleri Dolduracak - Son Dakika
Güncel

Yıldırım'da Kreşleri Çocuk Sesleri Dolduracak

Yıldırım\'da Kreşleri Çocuk Sesleri Dolduracak

Yıldırım Belediyesi, çeşitli mahallelere yaptığı kreşlerle minikleri yarınlara hazırlayacak.

28.08.2018 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediyesi, çeşitli mahallelere yaptığı kreşlerle minikleri yarınlara hazırlayacak.

İlçeye yeni okul alanları ve eğitim yuvaları kazandıran Yıldırım Belediyesi, modern kreş binaları inşa ediyor. Belediye tarafından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kazandırılan kreş bin 530 metrekarelik alanda hizmet verecek. Bünyesinde 5 oyun ve faaliyet odası, emekleme odası, emzirme odası, sağlık odası ve uyku odası yer alan Şerafeddin Atalay Kreşi'nin yapımı tamamlanırken, 75. Yıl ve Millet Mahallelerinde yapımı hızla devam eden kreşler hizmete girmek için gün sayıyor. 985 metrekarelik alanda inşa edilen ve yüzde 75'i tamamlanan, 75. Yıl Mahallesi'ne kazandırılacak kreş binası 3 katlı olarak hizmet verecek. Modern binanın içerisinde 5 adet oyun ve etkinlik odası, oyun bahçesi, 1 adet uyku odası, 1 adet emekleme odası, iç bahçe ve oyun bahçesi yer alıyor. Millet Mahallesi'nde ise toplamda bin 181 metrekarelik alanda inşa edilen ve yüzde 90'ı tamamlanan kreş binası 2 katlı olarak hizmet verecek.

Kreşlerin eğitim alanında yapılan önemli yatırımlardan olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın ilçemizde tam donanımlı fertler olarak yetişmesinin ilk adımı bu kreşler olacak. Öncelikli hizmet gruplarımız arasında yer alan çocuklarımız kreşlerimizle geleceğe emin adımlarla hazırlanacaklar. Ülkemizin hedeflerine emin adımlarla ilerlemesi çocuklarımızın alacağı sağlam temellere dayanan bir eğitimle mümkün olabilir. Temel eğitim safhasında hizmet verecek bölgesel kreşlerde aile sıcaklığı oluşturarak anne sevgisini baba şefkatini aratmayacağız. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine daha güçlü uzanmak adına eğitim standartlarımız her geçen gün yükseliyor. İlçemize bir taraftan yeni kreş binaları kazandırırken, diğer taraftan da YIL-MEK bünyesindeki okul öncesi eğitim sınıfları ile yavrularımıza eğitim veriyoruz" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yıldırım'da Kreşleri Çocuk Sesleri Dolduracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement