Yıldırım: "Gaziantepli KOBİ'lerin KOSGEB mağduriyeti artık gündem olmamalı" - Son Dakika
Yaşam

Yıldırım: "Gaziantepli KOBİ'lerin KOSGEB mağduriyeti artık gündem olmamalı"

Yıldırım: "Gaziantepli KOBİ\'lerin KOSGEB mağduriyeti artık gündem olmamalı"

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, KOSGEB ile yargı süreci sona eren KOBİ'lerin alacaklarının ödenme sürecinin de tamamlanarak, 10 yıllık mağduriyetin son bulması gerektiğini söyledi.

27.08.2021 15:32  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, KOSGEB ile yargı süreci sona eren KOBİ'lerin alacaklarının ödenme sürecinin de tamamlanarak, 10 yıllık mağduriyetin son bulması gerektiğini söyledi.

GTO Başkanı Yıldırım konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"2011 yılında Gaziantep KOSGEB İl Müdürlüğünce KOBİ'lere verilen proje bazlı desteklerde yaşanan bir takım sıkıntılardan ötürü başlayan yargı süreci sona ermiş ve firmalarımız aklanmıştır. Bir ay önce KOSGEB ile yargı süreci sonlanan Gaziantepli firmalara yakında sevindirici haberler geleceğini müjdelemiştik. Ancak üyelerimizle süreci değerlendirdiğimizde talep ettikleri alacakların ödenmesinin mevzuat gereği uygun olmadığı yanıtını aldıklarını öğrendik. KOBİ'lerimiz destek almaya hak kazanan projeleri kapsamında gerçekleştirdikleri mal ve hizmet alımlarının ödemelerini yapmış, geri ödeme dosyası ve belgeleri onay için kuruma sunulmuş, kurumdan geri ödeme kararı çıkmış ancak yargı süreçleri nedeniyle durdurulmuş/iptal edilmiştir. Yargı sürecinin tamamlanması ile birlikte yeniden ödeme talebinde bulunan firmalarımız alacaklarının zaman aşımına uğradığı gerekçesi ile ret cevabı almıştır. Zaten yasal süreçten dolayı KOBİ'lerimizin KOSGEB Veri Tabanı sistemleri kapalıydı ve KOSGEB desteklerinden 10 yıldır faydalanamıyorlardı. KOBİ'lerimizin hak edişlerinin ödenmemesi mağduriyetleri daha da büyütmektedir. KOBİ'lere destek için kurulmuş olan KOSGEB gibi özel bir kurumdan bu konu bir daha gündeme gelmeyecek şekilde mağduriyetleri giderecek bir formül ile çözüm beklemekteyiz." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Yıldırım: 'Gaziantepli KOBİ'lerin KOSGEB mağduriyeti artık gündem olmamalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Vekil imam, ağaçta mahsur kalan kargayı tedavi etti
    21:04 Vekil imam, ağaçta mahsur kalan kargayı tedavi etti

    Ankara'nın Haymana ilçesinde vekil imam olarak görev yapan Yusuf Yıldırım, ağaçta mahsur kaldığını fark ettiği ve ayağı kırık olan kargayı alıp tedavi etti. Yıldırım, kargayı evine götürerek ayağına atel bağladı ve diğer hayvanlardan korumak için onu eve aldı. Karga şu anda iyi durumda ve en kısa sürede doğaya bırakılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da yaşlı teyze ile sohbet etti
    20:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da yaşlı teyze ile sohbet etti

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da miting sonrasında kendisini bekleyen yaşlı teyze ile sohbet etti. Yaşlı teyze, Erdoğan'a desteklerini ifade ederken, Cumhurbaşkanı da teyzenin ihtiyaçlarının karşılanması talimatını verdi.

  • İsmailağa Cemaati'nden 'Cübbeli Ahmet Hoca' Açıklaması: Kendisiyle Bağımız Yok
    20:52 İsmailağa Cemaati'nden 'Cübbeli Ahmet Hoca' Açıklaması: Kendisiyle Bağımız Yok

    İsmailağa cemaati, 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün kendileriyle bağının olmadığını belirtti. Cemaatten yapılan açıklamada, Ünlü'nün cemaatin hocalarını hedef gösterdiği, tarikatın mahremiyetini ortaya saçtığı ve cemaati dağıtmak için çalıştığı ifade edildi. Ayrıca, Ünlü'nün bir süredir kendisiyle yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmekte ısrar ettiği ve cemaati yanıltmaya devam ettiği belirtildi.

  • Beyoğlu'nda park halindeki minibüste çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    20:43 Beyoğlu'nda park halindeki minibüste çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Beyoğlu Piri Paşa Mahallesi'nde park halinde bulunan bir minibüste çıkan yangın, çevredeki 3 araca sıçradı. İtfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldü. Yangının çocukların sigara içmesi sonucu çıktığı iddia edildi.

  • Kars'ta 4 Katlı Otelde Çıkan Yangın Korkuttu
    20:34 Kars'ta 4 Katlı Otelde Çıkan Yangın Korkuttu

    Kars'ta iftar saatinde 4 katlı otelde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Otelde maddi hasar oluştu. Yangının iftar saatinde çıkması ve vatandaşların hızlı tahliyesi olası bir facianın önüne geçti.

  • Beypazarı'nda Tırın Çarptığı Motosikletteki İki Öğrenci Ağır Yaralandı
    20:29 Beypazarı'nda Tırın Çarptığı Motosikletteki İki Öğrenci Ağır Yaralandı

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, Mustafa N. yönetimindeki bir tır, Pusat Emir D'nin kullandığı motosiklete çarptı. Kazada, motosiklet sürücüsü ile arkasında oturan arkadaşı Fikret Burak T. ağır yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Beypazarı Devlet Hastanesine kaldırıldı ve Fikret Burak T. Ankara Şehir Hastanesine sevk edildi. Yaralıların lise öğrencisi olduğu belirtildi.

  • Beypazarı'ndaki yangında dumandan etkilenen çocuklardan biri hayatını kaybetti
    20:15 Beypazarı'ndaki yangında dumandan etkilenen çocuklardan biri hayatını kaybetti

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, müstakil evde çıkan yangında dumandan etkilenen 3 çocuktan biri daha tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 3 yaşındaki Fatma Cavvaş'ın müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Diğer çocukların tedavisi ise devam ediyor.

  • Kars'ta İftar Saatinde Otelden Çıkan Yangın Söndürüldü
    20:08 Kars'ta İftar Saatinde Otelden Çıkan Yangın Söndürüldü

    Kars'ta bulunan 4 katlı bir otelin çatısında iftar saatinde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın nedeniyle otelde maddi hasar meydana geldi. Ancak, yangının iftar saatinde çıkması ve otelde bulunan vatandaşların hızlı tahliyesi sayesinde olası bir facia önlendi. Yangınla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Kız meselesi kavgasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı
    19:55 Kız meselesi kavgasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kız meselesi sebebiyle çıkan kavgada göğsünden tabancayla vurularak hayatını kaybeden 16 yaşındaki genç, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli ise polis ekipleri tarafından yakalandı. Genç öğrencinin cenazesine okul arkadaşları, akrabaları ve sevenleri katıldı.

  • Muradiye'de kar ve tipiden kapanan yollar ulaşıma açıldı
    19:28 Muradiye'de kar ve tipiden kapanan yollar ulaşıma açıldı

    Van'ın Muradiye ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle kırsal kesimde kapanan bazı mahallelerin yolları yeniden ulaşıma açıldı.


Advertisement