Yıldırım Kaya'dan AKP İktidarına: "Okul Yüzü Görmemiş Çocuklar Nerede? Bu Çocuklar Tecavüzcülerin mi Elinde?" - Son Dakika
Güncel

Yıldırım Kaya'dan AKP İktidarına: "Okul Yüzü Görmemiş Çocuklar Nerede? Bu Çocuklar Tecavüzcülerin mi Elinde?"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 280 bin çocuğun hiç okula gitmediği açıklaması yaptığına dikkat çekerek; “AKP iktidarına 2022 yılının son günlerinden bir kez daha sesleniyorum; daha kaç çocuğumuz şu anda tecavüze uğruyor? Daha kaç çocuğumuz 6 yaşında sapıkların ellerine teslim edilmiş? Okul yüzü görmemiş çocuklar nerede, ne yapıyorlar? Bu çocuklar tecavüzcülerinin elinde mi? Elinizi vicdanınıza koyun, insanlığınızı kaybetmediyseniz bu çocukların peşine düşün” dedi.

28.12.2022 16:43  Güncelleme: 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 280 bin çocuğun hiç okula gitmediği açıklaması yaptığına dikkat çekerek; "AKP iktidarına 2022 yılının son günlerinden bir kez daha sesleniyorum; daha kaç çocuğumuz şu anda tecavüze uğruyor? Daha kaç çocuğumuz 6 yaşında sapıkların ellerine teslim edilmiş? Okul yüzü görmemiş çocuklar nerede, ne yapıyorlar? Bu çocuklar tecavüzcülerinin elinde mi? Elinizi vicdanınıza koyun, insanlığınızı kaybetmediyseniz bu çocukların peşine düşün" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 2022'de eğitimde yaşanan sorunları değerlendirdi. Kaya şunları söyledi:

"ÜNİVERSİTELER TİCARETHANE, ÖĞRENCİLER MÜŞTERİ DURUMUNA SOKULDU"

"Sahte Öğretmenlik Meslek Kanunu AKP ve MHP'nin oylarıyla 03 Şubat 2022'de kabul edilerek, 13 Şubat 2022'de yürürlüğe girdi. Öğretmenlerin 3600 ek gösterge hakları ise 15 Ocak 2023 tarihine ertelendi. 2022 YKS'den itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulaması kaldırıldı. Üniversiteler ticarethaneye dönüştürüldü.

Cemaatlere tarikatlara bağlı vakıf ve derneklerin yurtlarda ölümler, taciz ve tecavüzler devam etti. Antalya İlim ve Kültür Derneği Öğrenci Yurdu'nda, Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul başı kesilerek katledildi. Üniversite öğrencisi Enes Kara, Nur Cemaati Yurdu'nda baskılara dayanamayarak bir video bırakarak intihar etti.

"KYK BORÇLARI SİLİNDİ ANCAK BİRÇOK KİŞİ BORÇ FAİZLERİNİN HALA SİLİNMEDİĞİ YÖNÜNDE ŞİKAYETLER ALMAKTAYIZ"

17 Nisan eğitim bayramı teklifimiz, komisyona dahi getirilmedi. Köy enstitülerinin akıbetini Milli Eğitim ve Turizm bakanlıklarına 42 soru önergesi vererek sordum. Ancak yanıt alamadık. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hasanoğlan Köy Enstitüsü restorasyonu, sarayın talimatıyla engellendi. Hasanoğlan Köy Enstitüsü binaları çürümeye terk edildi. Öğrenci affı getirildi. Ancak amasız, fakatsız bir öğrenci affı talebimiz kabul edilmedi. KYK borçları silindi. Ancak birçok kişi borç faizlerinin hala silinmediği yönünde şikayetler almaktayız.

2022 KPSS sorular çalındı. Konuya ilişkin tarafıma gelen ihbarları kamuoyuyla paylaştım. Soruların bir yayınevinin sorularıyla birebir aynı olduğu ortaya çıktı. Sınav iptal edilerek yeniden yapıldı. Okul öncesi çocukların sorunu 2022 yılında çözülecekti, ancak çözülemedi. Yeterli sayıda ne öğretmen ataması yapıldı ne okul ne de derslik açıldı. Kapatılan 20 bin köy okulu açılacaktı, ancak açılmadı. Taşımalı eğitim devam ediyor. İkili eğitim, neredeyse üçlü eğitim devam ediyor. Yaz saati uygulamasında ısrar edildiği için çocuklar sabahın kör karanlığında okula gidiyor. Okul kapılarında uyuşturucu tacirleri cirit atıyor.

"ÖĞRETMENLERE, KARİYER BASAMAKLARI SINAVI DAYATILDI"

Öğretmenlere, kariyer basamakları sınavı dayatıldı. Tarihte bir ilk yaşandı. 13 eğitim sendikaları ortak karar alarak uzmanlık sınavına karşı eylem birliği yaptı. Öğretmen açığı 2022 yılında da kapatılmadı. Atanmayan öğretmenlerin amansız bekleyişi devam ediyor. Engelli öğretmenlerin ataması da yapılmadı. Öğretmenlerin kadro sorunu çözülmedi. Öğretmenler kadrolu, sözleşmeli, ücretli çalıştırılmaya devam edildi. Sözleşmeli öğretmenlerin eş durum tayin hakları çözülmedi. EYT sorunu yine başka bahara kaldı. Seçim öncesi oy pazarlığında kullanılacağı ortaya çıktı. Emeklilerin maaşları asgari ücretin çok altında kaldı. İntibak yasası da çıkartılmadı.

Okullarda beslenme sorunu çözülmedi. Okullarda bir öğün yemek teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Ancak Milli Eğiti Bakanlığı, okul öncesi öğrencilere bir öğün yemek verileceğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bütçe görüşmelerinde 280 bin çocuğun hiç okula gitmediğini açıkladı. Nerede bu çocuklar, kimin ellerinde? Açık lise ve açık ortaokul politikası, çocuklarımızı okullardan uzaklaştırdı. Açık liseye açık ortaokula giden öğrenci sayısı 2 milyonu aştı. Bu kabul edilebilir bir rakam değildir. Açık liseye açık ortaokula 18 yaşını bitirmişler gidebilir. Ama günümüzde fen lisesini kazanmış çocuklarımız açık liseye devam ediyor. Küçük yaşta çalıştırılan öğrenci sayısı ve çocuk yaşta evlilikler arttı.

"KARMA EĞİTİME KARŞI YURDUN DÖRT BİR YANINDAN KEYFİ UYGULAMALAR YAPILMAYA DEVAM EDİLİYOR"

Karma eğitime karşı yurdun dört bir yanından keyfi uygulamalar yapılmaya devam ediliyor. En son Bingöl'de Genç Anadolu Lisesi okul yönetiminin, kız ve erkek öğrencilerin sınıflarını ayırdığı, daha sonra da öğrenciler arasında referandum yaptığı ortaya çıktı. Soru önergemize Milli Eğitim Bakanlığı hala yanıt vermedi.

2022 yılında da Milli Eğitim Bakanlığı vakıf ve derneklerle protokoller yaparak yetki paylaşımı yapmaya devam etti. Bir kez daha altını çizmek istiyorum. Milli Eğitim Bakanlığı hiçbir vakıf ve derneklerle yetki paylaşımı yapamaz, yetkisini devredemez. Bu protokollerin tamamı mahkeme kararları uygulanarak, bizim iktidarımızda sonlandırılacaktır.

"2022 YILINDA DA ÜNİVERSİTELERE LİYAKATSİZ ATAMALARA DEVAM EDİLDİ"

2022 yılında da üniversitelere liyakatsiz atamalara devam edildi. Keyfi yönetimler eş, dost, akraba atamaları üniversiteleri bilim yuvası olmaktan uzaklaştırdı. Üniversitelerin sayısının artırılması değil o üniversitelerin dünya üniversiteleri arasında ilk 500'e girmesi gerekir. AKP'nin eski milletvekilleri, belediye başkanları; seçilemeyen milletvekili adayları, belediye başkan adayları rektör olarak atanmaya devam edildi. Üniversiteler kayyumla yönetiliyor. Boğaziçi gibi dünyanın en saygın üniversitelerinden biri hala kayyum rektörle yoluna devam ediyor.

Konya'da iki okul müdürü danışıklı dövüşle ne idüğü belirsiz 35 yaşında bir kişiye 17 yaşındaki bir kızımızı 'Seni, MİT'te görevlendireceğiz' diyerek imam nikahıyla nikah kıydırıp tecavüz edilmesine göz yumdular. Böylesi bir bakanlık olamaz, böylesi okul yöneticileri olamaz. 6 yaşındaki bir çocuğa yıllarca tecavüz edildi. İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, 6 yaşındaki çocuğa tecavüz edilmesini kınayanları hedef alarak, 'İmansızlar siz iftira atmaya devam edebilirsiniz' tweetini attı. Yetinmiyor siyasi tweetler atmaya devam ediyor ve hala Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde görev yapıyor. Buradan bir kez daha İstanbul Valisi'ni, İstanbul Milli Eğitim Müdürü'nü ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve davet ediyorum. Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde Cafer Koçyiğit'in müdürlük yapması orada farklı muamelelere tabi kalacak yatılı öğrencilerimizin sorun yaşamaya davet çıkarılmasıdır. Oradan burnumuza pis kokular geliyor.

AKP iktidarına 2022 yılının son günlerinden bir kez daha sesleniyorum; daha kaç çocuğumuz şu anda tecavüze uğruyor? Daha kaç çocuğumuz 6 yaşında sapıkların ellerine teslim edilmiş? Okul yüzü görmemiş çocuklar nerede, ne yapıyorlar? Bu çocuklar tecavüzcülerinin elinde mi? Elinizi vicdanınıza koyun, insanlığınızı kaybetmediyseniz bu çocukların peşine düşün."

Yıldırım Kaya\'dan AKP İktidarına: "Okul Yüzü Görmemiş Çocuklar Nerede? Bu Çocuklar Tecavüzcülerin mi Elinde?"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yıldırım Kaya'dan AKP İktidarına: 'Okul Yüzü Görmemiş Çocuklar Nerede? Bu Çocuklar Tecavüzcülerin mi Elinde?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement