Yıldırım Kaya: Öğretmenlik Meslek Kanunu İçin Anayasa Mahkemesi Kararı Beklensin - Son Dakika
Güncel

Yıldırım Kaya: Öğretmenlik Meslek Kanunu İçin Anayasa Mahkemesi Kararı Beklensin

Yıldırım Kaya: Öğretmenlik Meslek Kanunu İçin Anayasa Mahkemesi Kararı Beklensin

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Anayasa Mahkemesi’ndeki iptal davası sonuçlanmadan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun uygulanmaması gerektiğini belirterek, "Öğretmenlik Meslek Kanunu, partimiz tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşınmıştır. Anayasa Mahkemesi’nin kararı açıklanmadan, 1 Haziran 2022 tarihinde başlayacak olan takvim uygulanamaz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılacak olan 3 bin anaokulu ve 40 bin ana sınıfı için ihtiyaç duyulan en az 40 bin okul öncesi öğretmen ataması hala yapılmamıştır" dedi.

17.05.2022 16:06  Güncelleme: 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Anayasa Mahkemesi'ndeki iptal davası sonuçlanmadan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun uygulanmaması gerektiğini belirterek, "Öğretmenlik Meslek Kanunu, partimiz tarafından Anayasa Mahkemesi'ne taşınmıştır. Anayasa Mahkemesi'nin kararı açıklanmadan, 1 Haziran 2022 tarihinde başlayacak olan takvim uygulanamaz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılacak olan 3 bin anaokulu ve 40 bin ana sınıfı için ihtiyaç duyulan en az 40 bin okul öncesi öğretmen ataması hala yapılmamıştır" dedi.

Yıldırım Kaya, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de 12 Mayıs'ta yayınlanan 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'ni eleştirdi. Kaya, açıklamasında şunları kaydetti:

"Öğretmenlerin talebini karşılamayan, ihtiyaçlarına yanıt vermeyen, eğitim sendikalarının da karşı çıktığı Öğretmenlik Meslek Kanunu, partimiz tarafından Nisan 2022'de Anayasa Mahkemesi'ne taşınmıştır. Anayasa Mahkemesi, 25 Nisan 2022 tarihinde davanın esastan incelenmesine karar vermiştir. Anayasa Mahkemesi'nin kararı açıklanmadan, 1 Haziran 2022 tarihinde başlayacak olan takvim uygulanamaz. Çünkü Anayasa Mahkemesi kanunu iptal ederse geriye dönük uygulanamayacağı için büyük sorunlar yaşanacaktır."

"EN AZ 100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI GEREKİRKEN BU UYGULAMA ÖĞRETMELERİN HİÇBİR SORUNUNU ÇÖZMEYECEK"

Kaya, "700 bine yaklaşan atanmayan öğretmen sorunu ortada dururken, en az 100 bin öğretmen ataması yapılması gerekirken, 2020-2021 KPSS sınav sonuçlarına göre öğretmen atamaları henüz tamamlanmamışken bu uygulama ile öğretmelerin hiçbir sorunu çözülmeyecek, aksine sorunlar daha da derinleşecektir" dedi.

Yıldırım Kaya, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan bir yönetmelikle köylerde öğrenci sayısına bakılmaksızın valilikçe uygun görülmesi halinde ilkokul açılabileceği, okul öncesi eğitim için ise en az 5 çocuk bulunması halinde ana sınıfı açılabileceği belirtilmektedir" diyerek Milli Eğitim Bakanlığı'na şu soruları yöneltti:

"YAKLAŞIK 3 BİN ANAOKULU VE 40 BİN ANA SINIFI AÇILACAĞI DUYURULMUŞTUR, ANCAK 40 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI HALA YAPILMAMIŞTIR"

"Ödenek yetersizliğinden inşaatı durdurulan okullar tamamlanmış mıdır? Kapalı olan köy okulları onarılmış mıdır? MEB'e bağlı okulun bulunmadığı yerlerde açılması planlanan ana sınıfları hangi kuruma bağlı olacaktır? Bu sınıfların açılması ile ilgili herhangi bir vakıf ya da dernek ile protokol yapılmış mıdır? Yaklaşık 3 bin anaokulu ve 40 bin ana sınıfı açılacağı Milli Eğitim Bakanı tarafından kamuoyuna duyurulmuştur. Ancak bu sınıflar için ihtiyaç duyulan en az 40 bin okul öncesi öğretmen ataması hala yapılmamıştır. Öğretmen ataması yapılmadığına göre, bu sınıflarda eğitim-öğretim kimler tarafından verilecek? 2002 yılından bugüne kadar 20 bin 243 köy okulu kapatılmıştır. Öğrenci sayısına bakılmaksızın köy ilkokullarının yeniden açılması kararı yerinde bir karardır. Bu köylerde okulların açılabilmesi için zaman kaybetmeden her köye en az bir öğretmen, yani 20 bin 243 öğretmen ataması yapılmalıdır. Okullar, gerekli bakım, onarım ve diğer şartlar sağlanarak ivedilikle açılmalıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yıldırım Kaya: Öğretmenlik Meslek Kanunu İçin Anayasa Mahkemesi Kararı Beklensin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement