Yıldırım Kent Konseyi Kadınları Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Yıldırım Kent Konseyi Kadınları Unutmadı

Yıldırım Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla düzenlenen etkinlikte sanatçı ve televizyon programcısı İkbal Gürpınar ve Emre Ermiş, Yıldırımlılarla bir araya geldi.

10.03.2015 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve eşi Şükran Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü İlker Türkbayrak, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, Yıldırım Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı İpek Müge Şen ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Program öncesi bir konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırımlı kadınlarla bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyleyerek; "Toplumumuzu ayakta tutan, şefkatin timsali kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum" dedi.

KADINLARIMIZI HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ

Yıldırım Belediyesi olarak ilçenin sosyal potansiyelini güçlü kılabilmek adına önceliklerinin kadınlar olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Kadınları eğitimli olan toplum güçlü olur. Bu sebeple Yıldırım'da en az 2 tane olmak üzere Kadın Eğitim Merkezleri kuracağız. Ayrıca Yıldırım Meslek Edindirme Kurslarında (YIL-MEK) eğitim gören kadınlarımızın ticaret yapacağı Hanımeli Kadın Kooperatiflerini hizmete açacağız" diye konuştu. Düzenleyecekleri turlarla Yıldırımlı kadınların ülkenin çeşitli yerlerini görme fırsatını yakalayacağını kaydeden Başkan Edebali, başta İstanbul, Çanakkale ve Ankara olmak üzere medeniyetin beşiği Anadolu'ya Yıldırım Belediyesi olarak kültürel turlar düzenleyeceklerinin bilgisini verdi.

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK

Yıldırım'da yakın bir zamanda başlatılan eğitim seferberliğinin kadınlar için oldukça önemli
olduğunu ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'da başlattığımız ve her yaştan vatandaşımızın içinde yer aldığı eğitim seferberliği projemizde, okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak. Okuma-yazma kurslarına gidemeyecek durumda olan kadınlarımıza ise belediyemiz bünyesinde kuracağımız Web-TV ile evlerinden hizmet vereceğiz" dedi. Yıldırım'ın güçlü ve geleceğe umutla bakabilmesi adına kadınları hak ettiği yere taşıyacaklarını söyleyen Başkan Edebali, "Yaptığımız ve yapacağımız tüm hizmetlerimizle eğitimli, ekonomik özgürlüğünü kazanmış ve ailesine bağlı kadınlarımızı toplumumuza kazandıracağız" diyerek konuşmasını tamamladı.

Şarkılar ve şiirlerle Yıldırımlı kadınlara unutulmaz bir gece yaşatan sanatçı ve televizyon sunucusu İkbal Gürpınar ise Bursa'yı yakından takip ettiğini söyleyerek, sosyal ve kültürel faaliyetlere verdiği önemle başta Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve ekibine teşekkür etti. Program sonrasında Yıldırım Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınlara verdiği değer sebebiyle Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve eşi Şükran Edebali'ye çiçek ve plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldırım Kent Konseyi Kadınları Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement