Yıldırım, Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Yıldırım, Öğrencilerle Buluştu

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Siyasetin okulu yok, siyasetin okulu sokaktır.

08.03.2019 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Siyasetin okulu yok, siyasetin okulu sokaktır. İnsan sevgisi varsa, siyasette başarılı olursun." dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Çapa Fen Lisesinde eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın kendisiyle aynı ismi taşıyan torununun moderatör olduğu söyleşide, öğrencilerle buluştu.

Yıldırım, küçük yaşlarda geldiği İstanbul'da okuyup, bakan, başbakan, meclis başkanlığı yaptığını ifade ederek, şimdi İstanbul'a olan borcunu ödemek için belediye başkanlığına aday olduğunu söyledi.

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün Turan'la öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Yıldırım, bir öğrencinin tarihi yapı olan okullarının korunması ve ihtiyaçlarının karşılanmasıyla ilgili talebine olumlu cevap vererek, seçimden sonra kütüphane, laboratuvar ve diğer eksiklikleri gidereceklerini dile getirdi.

Yıldırım, metro duraklarının her birine küçük kütüphaneler yapacaklarını ifade ederek, "Mahalle takımlarını kurup, mahalle maçlarını başlatacağız. 961 mahallede futbol karşılaşmaları olacak. Önce mahalleler sonra ilçeler arasında, sonra da İstanbul genelinde düzenli müsabakalar olacak. Üç korner bir penaltı kuralını geri getireceğiz." diye konuştu.

Toplu ulaşımla ilgili projelerinin sorulması üzerine Yıldırım, "Önümüzdeki 5 yıl içerisinde metro ve tramvayların uzunluğunu 518 kilometreye çıkaracağız. Şu anda 170 kilometre. Daha birçok hat yapılacak birbirine paralel. Bunlar olunca artık hiçbir sıkışıklık yaşanmayacak. Yani altyapıyı geliştireceğiz." yanıtını verdi.

"İnsan sevgisi varsa, siyasette başarılı olursun"

Binali Yıldırım, siyasete atılmak isteyen bir öğrencinin tavsiye istemesi üzerine, "Siyasette olmak başka bir şey, mühendis olmak daha başka bir şey. Önce tıp doktoru ol. Bunun siyasetçi olmana engel bir tarafı yok. Siyasetin okulu yok, siyasetin okulu sokaktır. İnsan sevgisi varsa, siyasette başarılı olursun." diye konuştu.

"Yeni Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?" şeklindeki soru üzerine Yıldırım, metronun yapımının sürdüğünü, 1,5 yıl daha devam edeceğini aktardı.

Batman'dan gelen bir öğrencinin memleketindeki eğitimle bu okuldaki eğitim arasında fark olduğunu belirtmesi üzerine Yıldırım, "Buraya gelmeyi nasıl başardın? Bazen zorluklar başarıyı da beraberinde getiriyor. Senin oradan süzülerek buraya gelmen büyük başarı. Türkiye'nin parmakla gösterilen okuluna gelmişsin." dedi.

Yıldırım, okulun laboratuvarının iyileştirilmesi konusunda da söz verdiğini belirterek, konuya en kısa zamanda el atacaklarını söyledi.

"Fatih'te 2 millet kütüphanesi yapacağız"

Bir öğrencinin Fatih'te spor ve sosyal aktiviteler için tesis talebini iletmesi üzerine ise Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün Turan, "Fatih bir iki yıl içerisinde İstanbul'da spora ve sportif faaliyetlere en kolay ulaşılacak ilçe olacak. Bunun için de projelerimiz mevcut. Birçok açık ve kapalı spor tesis yapacağız. Tarihi surların etrafındaki mezbelelik alan temizlendiğinde yaklaşık 5-6 kilometrelik yürüyüş, bisiklet yolları, açık-kapalı spor tesislerini inşa edeceğiz. Ayrıca Fatih'te öğrencilerin ders çalışıp kitap okuyacağı 2 millet kütüphanesi yapacağız." şeklinde konuştu.

Şehrin mimarisinin korunmasıyla ilgili projelerinin sorulması üzerine Turan, "İstanbul'da 35 bine yakın tescilli eser var. Yani tarihi nitelikte eser var. Bunun 12 bine yakını şu anda bulunduğunuz surlarla çevrili alan içerisinde. 12 bin eserden sadece bir tanesi şu an içerisinde bulunduğumuz eser. Bunlar içerisinde Sultanahmet, Ayasofya gibi bir sürü şaheserimiz var." ifadelerini kullandı.

Çapa Fen Lisesindeki söyleşiye eski bakan İsmet Yılmaz, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldırım, Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu
    19:51 Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu

    Manisa'nın Selendi ilçesinde tütün ekimi yeniden artış gösteriyor. Selendili çiftçiler, tütün fidelerini toprakla buluşturarak yoğun bir sezon geçiriyor. Tütün dikimleri yıl sonuna kadar sürecek ve üreticiler yüksek fiyatlar bekliyor.

  • İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti
    19:48 İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi, evinin bahçesinde spiralle odun keserken bir anlık dikkatsizlik sonucu iki ayağını ve elini kesti. Yaralı genç, ailesinin yardımıyla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi
    19:48 Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Turizmde Estetik' konulu panelde, şehir ve kent kavramlarının estetik açıdan farklılık gösterdiği vurgulandı. Panelde, konuşmacılar şehirlerin estetik anlayışının henüz gelişmekte olduğunu belirtirken, sağlık turizmi ve şehirlerin turizm potansiyeli üzerine sunumlar yapıldı.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı
    19:45 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı

    Sivasspor, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda takım, ısınma hareketleri, pas çalışmaları ve çift kale maç yaparak hazırlıklarını tamamladı. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla çalışmalarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı
    19:44 Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı

    Sivas'ın kent merkezinde meydana gelen kazada, bir otomobil önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Depo olarak kullanılan alan küle döndü
    19:44 Depo olarak kullanılan alan küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir apartmanın yanında bulunan garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında küle döndü. Yangın sonucunda depodan geriye sadece küller kaldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti
    19:43 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret ederek adalet talebinde bulundu.

  • Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı
    19:38 Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde horoz dövüşü yapılan bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan 53 kişiden biri, kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklandı. Operasyonda ayrıca horoz dövüştürülen alanda bulunan 29 horoz da koruma altına alındı.

  • Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    19:38 Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Düzce'de meydana gelen trafik kazasında, R.B.K. idaresindeki bir otomobil, bariyere çarparak yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki dere yatağına düşmekten kurtuldu. Kazada otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan bir kişi hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.


Advertisement