Yıldırımlar Düştü Enerji Nakil Hatlarında Kesintiler Oluştu - Son Dakika
Güncel

Yıldırımlar Düştü Enerji Nakil Hatlarında Kesintiler Oluştu

Yıldırımlar Düştü Enerji Nakil Hatlarında Kesintiler Oluştu

SEDAŞ ekipleri alarm halinde, şiddetli fırtına ve sağanak yağmura aldırmadan çalıştılar.

03.11.2012 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze, İzmit ve Sakarya da dün akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur ve fırtına ulaşımı aksattı ve enerji şebekesinde arızalara yol açtı. Gebze de yıldırım düşmeleri sonucu Çayırova da akşam saatlerinde enerji verilemedi .

Kocaeli'nde sağanak yağış sırasında şarjlı havada çakan şimşekler adeta geceyi gündüze çevirirken düşen yıldırımlar elektrik şebekesinin bazı bölgelerinde zarara yol açtı ve kesintiye neden oldu.

Saat 17.30 sıralarında gök gürültüsü ve şimşekle başlayan sağanak yağmurla birlikte, fırtına da etkili olunca vatandaşlar zor anlar yaşadı. Gebze, Darıçayırı ve Çayırova da hatlara düşen yıldırım 4 kez elektriğin gitmesine neden oldu. SEDAŞ Ekip sayısı arttırılırken, yağmura rağmen sahada SEDAŞ ekipleri arızaları gidermek üzere seferberlik içinde çalıştılar.

Geniş bir bölgede ağaçların iletkenlere verdiği zararlarda büyük oldu. Gebze Çayırova da Osmangazi ve Taysad arasında akşam üzeri saat 18.00 den itibaren hatlardaki yıldırım etkisi ile hatların izolatörleri patlarken, Şarjlı havada oluşan yıldırım yıkıcı etkisini Kocaeli de Gölcük ve Başiskele, Körfez ile Kandıra da, Sakarya da, Yazılı Gürgen de Çaybaşı'nda enerji hatlarında arızalara yol açarak gösterdi. Şehir merkezinde akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sağanak yağışla birlikte etkili olan kuvvetli rüzgar, ağaçları devirdi. Enerji nakil hatlarına zarar verdi. Adapazarı, Serdivan ve Erenler ilçelerinde bazı mahallere bir süre elektrik verilemedi. Şimşekler şehri zaman zaman aydınlattı. Gök gürültülü sağanak yağış, 22.30 a kadar tüm şiddeti ile sürdü.

SEDAŞ ekipleri Kocaeli'nde de alarm halindeydi. Enerji kesintilerine karşı ekipleriyle tam teşekküllü bir şekilde sahada olan ekipler yağmur ve şiddetli rüzgara aldırmadan çalışmalarını yürüttüler. İzmit Körfezi'nde deniz ulaşımını aksatan fırtına ve sağanak yağış İzmit iskelesinden Gölcük, Değirmendere ve Karamürsel'e giden deniz otobüs seferlerinin durmasına neden oldu. TEM yolu ve D-100 karayolunun İzmit geçişlerinde şiddetli yağmurun neden olduğu maddi hasarlı kazalar meydana geldi. İş çıkış saatine rastlayan yağış nedeniyle pek çok maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bölgede yağışlar aralıklarla devam ederken itfaiye ekiplerinin de olası su baskınlarına karşı hazırda beklediği açıklandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldırımlar Düştü Enerji Nakil Hatlarında Kesintiler Oluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement