Yıldız futbolcu Salah'a Mursi tepkisi! - Son Dakika
Dünya

Yıldız futbolcu Salah'a Mursi tepkisi!

İngiliz devi Liverpool'un gösterdiği performansla çok sevilen Mısırlı futbolcu Salah'a, ülkesinde yaşanan olaylar sonrasında sessiz kaldığı için tepki gösteriliyor.

19.06.2019 11:06  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Liverpool'da gösterdiği performansla Mısır'ın en tanınan yüzü olmayı başaran Muhammed Salah, bugünlerde ülkesinde yaşananlara ilgi göstermemekle suçlanıyor. Ülkesinin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin hayatını kaybetmesiyle ilgili hiçbir mesaj paylaşmayan oyuncu için 'apolitik' yorumları yapılıyor.

Liverpool'da gösterdiği performansla dünyadaki tüm Müslümanların takdirini kazanan Muhammed Salah, dünden bu yana eleştirilerin odağında. Bunun sebebi ise yıldız futbolcunun ülkesinde yaşanan zulme tepki göstermemesi.

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin davasının görüldüğü esnada hayatını kaybetmesi dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Darbeci lider Sisi'nin ülkesinde uyguladığı baskıcı yönetime tepkiler çığ gibi büyürken Mısır'ın efsane futbolcularından Muhammed Ebuterike, Mursi'nin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak bir mesaj yayınladı.

Yıldız futbolcu Salah'a Mursi tepkisi!

SALAH, SISI'Yİ Mİ DESTEKLİYOR?

Salah'ın ülkesindeki siyasi ortam ve yaşanan haksızlıkları görmezden geldiği belirtilirken oyuncunun apolitik bir tutum sergilediğinin altı çiziliyor. Sosyal medya hesabında Liverpool ile ilgili başarıları ve tatil fotoğraflarını paylaşmayı tercih eden oyuncunun Sisi'nin davetlerine icabet etmesi de hakkında bazı şüpheleri beraberinde getiriyor.

Muhammed Salah, Roma'da forma giyerken Mısır fonu adı altındaki bir derneğe ciddi para bağışlarında bulunmuş sonrasında da Sisi'nin makamında görüşmelerde bulunmuştu.

Yıldız futbolcu Salah'a Mursi tepkisi!
Yıldız futbolcu Salah\'a Mursi tepkisi!

Son Dakika Dünya Yıldız futbolcu Salah'a Mursi tepkisi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • EKREM İMAMOĞLU: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK 11 67 Yanıtla
  • Ceabuke: Para öyle bir şey ki adamı sisi verir. 63 0 Yanıtla
  • Gslij: Seninde sonun muharrem gibi olacak:) 59 2
  • Kamil: Gitseydin cenaze namazına görürdün imamın ne için niyet ettiğini? Tüm şehitlerimiz için niyet etti. Dava adamlarını küçümsememek gerekir. Kimse bilemez neyin ne olacağını... 53 2
  • ADIMADIM: DOĞRUDUR EVLAT 4 35
  • Kerim: Vatan için ölen bütün şehitler için de gıyabi cenaze namazı istiyoruz. Elin arabı kadar kıymetimiz yok mu 10 25 Yanıtla
  • inönü: Tek çare NUTUK... 3 23
  • Batmanlı: Mursi ölümsüzdür Allah rahmet eylesin 22 3 Yanıtla
  • Mrt: Bu salah çok boş adam hangi arapın birbirine faydası olmuş ki günümüzde. herşeyiyle boş adam 20 2 Yanıtla
  • Yaman: Sen 3. Sınıf vatandaşsın haberin yokmu ülkeye 5 milyon mülteciyi boşuna almadılar askerlikte bitti Sevr antlaşmasını oku 4 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı
    11:16 Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan operasyonlarda 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen ise yakalandı. Ayrıca, olaylarda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

  • Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü
    11:15 Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te çetelerin saldırısı sonucu bir sokakta 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Çeteler, başkentin lüks banliyölerinde evleri yağmalayarak şiddet olaylarını artırmıştı. Başbakanın istifa kararına rağmen şiddet devam ediyor.

  • ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü
    11:08 ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü

    Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric Egger, Gazze'deki durumun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, İsrail'in işgalci devlet olarak Gazze'deki nüfusa hizmet sağlama, bunu yapmaması halinde ise insani yardımların girişine izin verme yükümlülüğü bulunduğunu söyledi. Egger, Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini ve özellikle çocukların en çok etkilendiğini ifade etti. ICRC'nin Gazze'de aktif olarak çalıştığını ancak daha fazla insani yardım sağlanması gerektiğini vurgulayan Egger, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı insani hizmet sağlama veya insani yardıma izin verme yükümlülüğü taşıdığını belirtti.

  • Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya
    11:07 Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya

    Birleşmiş Milletler'in desteklediği rapor, Gazze'de kıtlığın yaklaştığını ve nüfusun tamamının felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti. Gazze'deki 2.2 milyon kişi yeterli gıda bulamazken, kuzeydeki kıtlığın Mart-Mayıs 2024 döneminde başlaması bekleniyor. İsrail, 'açlığı savaş aracı olarak kullanmakla' suçlandı. Rapor, İsrail'in Gazze'yi geniş çapta yok etmesi ve yardımı kısıtlaması nedeniyle kıtlık koşullarının yayılacağını ifade etti.


Advertisement