Yıldız Güreşçiler Avrupa'ya Hazırlanıyor - Son Dakika
Spor

Yıldız Güreşçiler Avrupa'ya Hazırlanıyor

Yıldız Güreşçiler Avrupa\'ya Hazırlanıyor

Yıldız Bayanlar Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Şahin."Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde kürsüye çıkmak istiyoruz".

08.06.2013 12:05  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldız Bayanlar Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Şahin, "Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde kürsüye çıkmak istiyoruz" dedi.

Karadağ'da 18-23 Haziran'da düzenlenecek Avrupa Yıldız Bayanlar Güreş Şampiyonası için hazırlıklarını İzmir'de sürdüren yıldız milli takım çalışmaları hakkında AA muhabirine bilgi veren Şahin, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan'ın katkılarıyla İzmir'de çok iyi bir kamp geçirdiklerini söyledi.

Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek takımlarını belirlediklerini kaydeden Şahin, "Hazırlıklarımızı 18 Haziran'a kadar İzmir'de sürdüreceğiz. Daha sonra Karadağ'a geçeceğiz. Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde kürsüye çıkmak istiyoruz. Benim takıma inancım tam, güreşçilerime güveniyorum. Uyumlu ve verimli çalışmamızın karşılığında kürsüde hak ettiğimiz yeri alacağımıza inanıyorum" dedi.

Şahin, sporda en büyük sorun olan dopingle ilgili olarak da ekmek, su bulamayan sporcunun doping bulabildiğini söyledi. Ancak her şeyin doğalının güzel olduğunu ve bunu sporcularıyla her zaman paylaştığını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Doping kısa vadede başarı olarak görünse de, uzun vadede çok zararları var. Genç sporcu ölümleri maalesef buna birer örnek. Bu konuda çok çarpıcı araştırmalar da var. Olimpik sporculara yönelik yapılan bir ankete katılanların yüzde 80'inden fazlası yeter ki olimpiyat şampiyonu olayım, ondan sonra 2 aylık veya 2 yıllık ömrüm olsun fark etmez diyebiliyor. Biz bu işi kültürüyle, spor ahlakıyla birlikte vermeye çalışıyoruz. Doping hiç olmasa iyi ama maalesef var. Ancak bizim açımızdan güreşte yok denecek kadar az olması sevindirici. Güreşte böyle bir sorunumuz yok, gönül ister ki tüm branşlarda böyle olsun."

Kadro

İbrahim Şahin'in yönetiminde antrenörler Kemal Kurt, Ali Osman Kara, İlhan Şenlik, stajyer antrenör Mustafa Kocabaş ve masöz Ayşegül Er'in yer aldığı kadrodaki sporcular şöyle:

Derya Kaya (38 kilo), Nur Çınar (40 kilo), Fatma Piraz (43 kilo), Sercan Kotaz (46 kilo), Gizem Kabak (49 kilo), Elif Yanık (52 kilo), Derya Baykan (56 kilo), Gözde Yıldırım (60 kilo), Aslı Tuğcu (65 kilo), Beste Altuğ . - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yıldız Güreşçiler Avrupa'ya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement